Nieuws

Nieuwe Gastronomie Opleiding door Alliance Gastronomique

Op 10 september 2018 is de nieuwe Gastronomie Opleiding van start gegaan. Xavier Giesen (Bolenius*) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**) hebben deze opleiding names de Alliance ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Alliance gastronomique

Deelnemers leren tijdens zeven opleidingsdagen alle geheimen van de perfecte culinaire beleving van dranken en gerechten. Het is voor de Alliance een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen te vinden, te ontwikkelen en te behouden. Deze opleiding is dan ook exclusief voor medewerkers van de leden van de Alliance.

Elke dag zal plaatsvinden onder leiding van een duo bestaande uit een SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer en/of SVH Wijnmeester. Zo nemen bijvoorbeeld Jonnie en Thérèse Boer (De Librije***) en Rene Tichelaar en Danny Dwarswaard (De Gieser Wildeman*) de deelnemers een dag onder hun hoede.

Na de laatste opleidingsdag, die op 27 mei 2019 plaatsvindt, moeten de deelnemers op 24 juni 2019 examen doen. Zo kunnen ze het diploma SVH Gastronomie halen. Dit is een van de diploma’s die behaald moet worden op weg naar de SVH Meestertitel.

Alliance Gastronomique

In 1967 werd de Alliance Gastronomique opgericht door 19 restaurateurs. Nu, 51 jaar later, is het nog steeds een zeer vooraanstaande culinaire vereniging in Europa met 39 leden.

Redactie Lekker