Nieuws

Rij de mooiste culinaire route van Noord-Nederland

Alliance Gastronomique organiseert op zondag 2 mei een prachtige culinaire autotoertocht. De route is 220 kilometer lang en gaat door 4 noordelijke provincies met 5 culinaire stops bij toprestaurants die zijn aangesloten bij Alliance Gastronomique.

Rode Oldtimer onderweg

Het is de eerste Culinaire ‘Alliance Trophy du Nord Lumière’ die vijf Alliance Gastronomique collega’s in het noorden gezamenlijk organiseren. Het belooft een prachtige tocht van 6,5 uur te worden door vier provincies in Noord-Nederland. Tijdens vijf stops kun je in de auto genieten van heerlijke gerechten bereid door de chefs van restaurants Herberg onder de Linden in Aduard, De Vlindertuin in Zuidlaren, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, Smink in Wolvega en De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag. Mochten de maatregelen het toelaten, worden de gerechten op de terrassen geserveerd. 

De start van te tocht vindt plaats bij een van de vijf restaurants naar keuze tussen 10:30 en 11:30. Tijdens de Culinaire ‘Alliance Trophy du Nord Lumière’ worden naast een mooie selectie van gerechten ook een mix van culinaire alcoholvrije cocktails en wijnen geserveerd. En om deze culinaire dag helemaal af te maken, ontvang je per auto een fles Moët & Chandon Champagne, zodat je thuis nog even heerlijk kunt nagenieten van deze tocht. 

De Culinaire ‘Alliance Trophy du Nord Lumière’ bedraagt €140,- per persoon en bestaat uit 5-gangen, alcoholvrije dranken én een fles een fles Moët & Chandon Champagne. Daarbij komt nog een mooi initiatief kijken. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar Stichting Jarige Job, een stichting voor kinderen die het niet altijd makkelijk hebben. 

Kijk hier voor meer informatie over de Culinaire ‘Alliance Trophy du Nord Lumière’ van Alliance Gastronomique. 

Redactie Lekker