Nieuws

RIJKS® gaat met Pasen geitenbok serveren

Het sterrestaurant RIJKS® zal met Pasen het traditionele lam laten staan. Op 1 en 2 april kun je er genieten van een lunch of diner van geitenbok.

geit in RIJKS®

Deze nieuwe traditie is ontstaan in navolging van het succesvolle geitenbokkendiner van vorig jaar, een keuze in het kader van smaakverbreding én duurzaamheid. Er wordt in Nederland namelijk veel geitenkaas gegeten, maar men staat vaak niet bij stil bij het proces dat hierachter schuilt: geiten produceren alleen melk als ze lammetjes krijgen, waarvan de vrouwtjes uiteindelijk weer melk kunnen gaan produceren maar de mannetjes “overblijven”. Van deze mannetjes komt uiteindelijk nog geen 2% in onze voedselketen terecht. Zonde, vindt RIJKS®, want het vlees van deze bokjes is hartstikke lekker!

Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen het bokjesvlees op 1 en 2 april in het restaurant proeven tijdens lunch of diner. Reserveren voor deze bijzondere paasmaaltijd kan via de website van RIJKS®. Een lunch van vier gangen kost €50, een diner van 6 gangen €70. 

Redactie Lekker

Credits

Beeld: RIJKS®

Tags

RIJKS®, rijks, rijksmuseum, amsterdam, michelin, ster, sterrestaurant, bijdendijk, geit, geitenbok, lam, pasen, paasmaaltijd