Bananentulband

Tijd
10 | 50 in de oven min.
Voor
10 plakken pers.
Kenmerken
Bananentulband
Recept
Tulband
Ingrediënten
  • 4 bananen
  • 200 g speltmeel
  • 50 g havermout
  • 100 ml kokosrijstmelk
  • 100 ml kokosolie, gesmolten
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 15 g lijnzaad
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 1 el gemalen kaneel of koekkruiden
  • snufje zeezout
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g rozijnen
  • frambozen
  • kokosyoghurt
  • pompoenpitten
  • gemalen kaneel
Deze easy peasy bananentulband uit het kookboek Vega(n) Feest van Nanneke Schreurs & José van Riele heb je binnen 10 minuten klaar!
Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200°C

2

Prak de bananen fijn in een grote kom. Meng de rest van de ingrediënten (behalve de pompoenpitten en rozijnen) met de geprakte banaan in een keukenmachine tot een glad deeg. Schep het deeg in een met bakpapier beklede cakeblik of een siliconen bakvorm en bak 50 minuten op 200°C.

3

Versier de tulband met kokosyoghurt, vers fruit en pompoenpitten en strooi nog wat gemalen kaneel over het geheel.