Kippenbout, hoisinsaus, koolsla, cashewnoten

Kippenbout

Dit heerlijke recept van Benoit Dewitte is perfect om op tafel te zetten en met z’n allen te delen. Het recept komt uit het boek: Sharing.


Ingrediënten

  • Pekel met 80 gram zout per 1 liter water
  • 4 kippenbouten, ontbeend, met vel
  • Arachideolie
  • -
  • Voor de hoisinsaus:
  • Ketchup
  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Verse fijngesneden gember
  • Sriracha
  • Citroengrasolie
  • -
  • En verder:
  • 200 gram koolsla (een mengsel van rode- en wittekool), fijngesneden met de mandoline
  • 20 gram witte sesamzaadjes, geroosterd
  • 20 gram ongezouten cashewnoten, geroosterd
  • 50 gram lente-ui, fijngesneden
  • Azijn van chili en citroengras
  • Citroengrasolie
  • Zeste van 1 limoen
  • 8 verse muntblaadjes

Bereidingswijze