Kippenbout, hoisinsaus, koolsla, cashewnoten

Kenmerken
Sharing
Recept
Kippenbout
Ingrediënten
  • Pekel met 80 gram zout per 1 liter water
  • 4 kippenbouten, ontbeend, met vel
  • Arachideolie
  • -
  • Voor de hoisinsaus:
  • Ketchup
  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Verse fijngesneden gember
  • Sriracha
  • Citroengrasolie
  • -
  • En verder:
  • 200 gram koolsla (een mengsel van rode- en wittekool), fijngesneden met de mandoline
  • 20 gram witte sesamzaadjes, geroosterd
  • 20 gram ongezouten cashewnoten, geroosterd
  • 50 gram lente-ui, fijngesneden
  • Azijn van chili en citroengras
  • Citroengrasolie
  • Zeste van 1 limoen
  • 8 verse muntblaadjes
Dit heerlijke recept van Benoit Dewitte is perfect om op tafel te zetten en met z’n allen te delen. Het recept komt uit het boek: Sharing.

Dit recept voor kippenbout, hoisinsaus, koolsla en cashewnoten is niet alleen een gezond recept maar ook super kleurrijk. Daarnaast staat het ook nog eens leuk op tafel als gerecht om te delen. Meer weten over het boek Sharing? Lees hier de recensie. 

Bereiding
1

Maak eerst een pekel

2

Laat de kippenbouten 20 minuten marineren in de pekel

3

Spoel ze goed af en gaar ze vacuüm gedurende 30 minuten op 62 graden

4

Laat de bouten afkoelen en bak ze dan krokant in de pan met arachideolie 

5

Maak een mengsel van de ingrediënten voor de hoisin, naar smaak en vervolgens gewenste pittigheid

6

Strijk de gebakken bouten in met de hoisinsaus 

7

Meng de koolsla met de overige ingrediënten en schik wat sla op elke kippenbout

Kook verder