Kokosmakronen

Tijd
45 min.
Voor
24 stuks pers.
Kenmerken
Island Vibes
Helmi Smeulders
Recept
Cariben
Kokosmakronen
Ingredi├źnten
  • 400 gram zoete geraspte kokos
  • 225 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 100 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 gram bloem
Laat je meenemen op reis naar de Cariben met dit recept voor kokosmakronen uit het kookboek Island Vibes - The Joy of Caribbean Cooking van Helmi Smeulders.

Helmi Smeulders bracht recentelijk het kookboek Island Vibes - The Joy of Caribbean Cooking uit.  De redactie schreef er een recensie over, die hier te lezen is. Uit dit boek delen we het heerlijke recept voor kokosmakronen met je. Deze kokosmakronen zijn lekker chewy aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant, en nemen je mee op reis naar de Cariben.

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2

Mix kokos, suiker, zout en bakpoeder in een foodprocessor tot alles fijn gemalen is. Voeg de boter toe en mix het tot een glad geheel. Vervolgens voeg je het ei en het vanille-extract toe aan het beslag. Als laatste mag de bloem worden toegevoegd. Meng dit door het mengsel zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Hou in de gaten dat het mengsel niet te lang wordt gemixt zodat het een lichte structuur heeft.

3

Het deeg kan in bolletjes op de bakplaat worden geplaatst. Dit kan eventueel met behulp van een ijslepel. Zorg dat er ongeveer 5 cm ruimte tussen de bolletjes op de bakplaat zit.

4

Bak de makronen in het midden van de oven voor 20-25 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn.

5

Laat de makronen afkoelen en smullen maar!