MOÅ Martini - MOÅ Vodka keert terug

Voor
1 pers.
Kenmerken
Martini
Vodka
Moå
Moa
Cocktail
Recept
Ingrediënten
  • 40 milliliter MOÅ
  • 40 milliliter dry vermouth
  • 1 scheutje lemon bitter
Het vervolg van een droom: MOÅ Vodka is terug van weggeweest.

In 2017 werd dit drankmerk gelanceerd als een caloriearme, smaakvolle vodka. Hiermee beantwoordde MOÅ de vraag van millennials naar bewuste, authentieke en kleinschalige merken. Het is een Nederlandse vodka met oog voor elk detail: een uniek distillatieproces, geen additieven, geen suikers, en met een elegant design en aandacht voor de ecologische voetafdruk.

 

“We’re keeping the spirit alive to make #moåments count”

MOÅ is onder de vleugels van IMA met liefde ontworpen door Tessie Pessers. Na haar plotselinge overlijden in 2020, wordt het merk nu voortgezet door haar vriendinnen en zus. Met MOÅ willen Marlous Kramers, Mareille Schouten en Floor Pessers mensen bewuster maken van de mooie momenten die je samen beleeft. Want als iemand er niet meer is, is dat het enige wat overblijft; een herinnering.

 

“MOÅ is meer dan alleen een drankmerk, het is een eerbetoon aan de mooie momenten die we delen met dierbaren. Ons doel is om altijd en overal ter wereld een drankje met MOÅ te kunnen bestellen om het leven te vieren en het leven van onze vriendin en zus te gedenken. Wij hopen tijdens dit avontuur in het moment te leven en er vooral van te kunnen genieten.
- Marlous, Mareille & Floor

 

Ambachtelijk gebotteld - Tessie in een Flessie

Geboren uit een samenwerking met Onder de Boompjes, één van de oudste distilleerderijen in Nederland, is MOÅ een ambachtelijk, eigentijds en uniek product te noemen. Het distillatieproces blinkt uit door de ambachtelijke wijze waarop het vervaardigd wordt.
 
MOÅ krijgt haar smaak door drie individuele distillaties met 100% natuurlijke smaakmakers: gember, bergamot en makrut limoenblaadjes. Er wordt gebruikgemaakt van osmose water dat zorgt voor een pure, heldere smaak die vaak als zacht wordt ervaren. De blend van de individuele distillaten staat in totaal 6 weken op vat. MOÅ voegt geen enkele zoet-, kleur- of smaakstof toe.

Ook benieuwd geworden naar dit mooie product en de smaak van MOÅ? Probeer bijvoorbeeld eens een MOÅ martini.

 

Bereiding
1

Roer alle ingrediënten met ijs en schenk door een fijne zeef in een gekoeld (martini) glas.