Paddenstoelenrijst met tofu

Tijd
30 min.
Voor
2 pers.
Kenmerken
Paddenstoelenrijst
Tofu
Recept
Koken met minder zout
Nierstichting
Zoutchallenge
Ingrediƫnten
  • 175-200 g zilvervliesrijst
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 2 bosuitjes
  • 150 g tofu
  • 2 el olie
  • 1 el tomatenpuree
  • tijm
Deze heerlijke paddenstoelenrijst met tofu maak je in ongeveer 30 minuten zelf!

Dit recept is onderdeel van de Zoutchallenge van de Nierstichting die plaatsvindt van 10 t/m 24 maart. In deze landelijke campagne 'De ongezouten waarheid' wil de Nierstichting je bewust maken van de nadelige effecten van het eten van te veel zout én je helpen om minder zout te eten. Meer weten over de actie? Lees hier verder. Om je op weg te helpen kun je via de website gratis een boekje downloaden met zoutbewuste dagmenu’s en tips en tricks om het eten van zout te verminderen.

Bereiding
1

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze vervolgens afkoelen.

2

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.

3

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.

4

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peter.

5

Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin.

6

Voeg de bosuitjes en de paddenstoelen toe en bak dit kort mee.

7

Schep er bij gedeelten de koude rijst bij en laat alles onder voortdurend omscheppen heet worden.

8

Verdun de tomatenpuree met 3 eetlepels water en schep dit door de rijst. Maak het gerecht op smaak met peper en wat tijm.

Kook verder
Tijd: 10 minuten | 50 minuten in de oven Personen: 10 plakken