Spareribs om van te smullen

Kenmerken
Spareribs
Jumbo
BBQ
Ingredi├źnten
  • 1500 gram spareribs naturel
  • 2 eetlepels Chinese 5-spices (potje 35 g)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 6 tenen knoflook
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 300 milliliter Dors pilsener
  • 1 braadslee of bakplaat
  • 1 rol aluminiumfolie
Met het warme weer in aantocht, staat de terugkeer van een goede oude BBQ voor de deur. Hoe de traditie er ook uitziet in jouw huishouden: er gaat niets boven in de tuin zitten met goed gezelschap en lekker eten.

Maar soms is het leuk om met traditie te breken, en dat kan beginnen met het wisselen van menu. 

 

Ook zonder dat je beschikt over een barbecue, kun je heerlijke zomerse gerechten maken in eigen keuken. Heerlijk om in de tuin op te eten. Probeer bijvoorbeeld deze optie eens voor heerlijke BBQ spareribs!

 

Tip: Doe de pulled ribs op een pistoletje. Super lekker met spicy coleslaw met kokos en seroendeng. Ook kun je het eten met rijst en oosterse wokgroenten. Op deze pagina vind je nog meer inspiratie voor BBQ recepten. Jammie!

 

Deze content is in samenwerking tot stand gekomen.

Bereiding
1

Kruidige pulled ribs Chinese style

Verwarm de oven voor op 110 graden. Hak de knoflook fijn. Wrijf dan de sparerib in met een mengsel van de 5-spices, ketjap, arachideolie, knoflook, zout en peper.

2

Leg vervolgens de ribs in een braadslede of op een bakplaat dicht naast elkaar. Besprenkel met de pilsener, en dek de spareribs goed af met aluminiumfolie.

3

Bak het vlees in de voorverwarmde oven in 8 uur gaar. Haal hierna uit de oven, en laat het vlees iets afkoelen. Verwijder de botjes en trek het vlees met twee vorken of met de vingers uit elkaar in losse plukjes. Schep het vlees door de bakvocht in de braadslede. Klaar om op te eten!