Tomatenbroodsalade uit de Smaken van Jadis

Tijd
20 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Tomaten
Salade
Ansjovis
Recept
Brood
Zomer
Diner
Lunch
Ingrediënten
  • 150 gram croutons
  • Extra vergine olijfolie
  • 400 gram coeur de boeuf tomaten
  • 200 gram groene, oranje en/of rode tomaten naar wens
  • 1 paprika, kleur naar wens
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel pistachenootjes
  • 45 gram ansjovis in olie
  • Verse dille, basilicum, munt en/of peterselie
  • Peper
  • 1 bakje stracciatella of burrata
Eind augustus verschijnt het heerlijke kookboek: De smaken van Jadis, geschreven door Jadis Schreuder.

Wat is de sleutel voor de perfecte smaakbalans? En hoe bereik je die zo makkelijk mogelijk? 

Jadis Schreuder laat in dit boek zien hoe door zes simpele smaakmakers te combineren ieder gerecht volmaakt van smaak wordt – ongeacht de keuken, ongeacht of het een hoofdgerecht of dessert is.

 

Ze gaat in op haar verleden, dat een cruciale invloed heeft gehad op haar kookstijl, en de volhardende passie waarmee ze elk recept laat slagen.

 

Zo ook dit heerlijk zomerse recept voor een tomatenbroodsalade met ansjovis. Dit recept schreeuwt echt zomer! Iedereen die gek is op (echt lekkere) tomaten zal in de wolken zijn door deze tomaten-broodsalade. Ook met deze salade kun je met bepaalde ingrediënten prima freestylen. Het krokantje van het desembrood maakt het helemaal af. Kijk per seizoen welke tomatensoort het lekkerst is.

Bereiding
1

Was de tomaten en paprika en snijd ze in gelijke partjes. 

2

Rasp de sinaasappel en houd even apart. Snijd het kapje van de sinaasappel af en vervolgens de zijkanten zodat je het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg in een kom met de tomaten en paprika.

3

Doe de kappertjes, pistachenootjes en ansjovisjes naar smaak erbij. Pluk de verse kruiden en strooi eroverheen. Schenk de olijfolie of de kruidenolie erbij en hussel alles door elkaar. Breng de salade op smaak met peper – zout heb je niet nodig door de ansjovis.

4

Serveer de salade op de borden en leg in het midden wat stracciatella of burrata. Druppel de  olijfolie en strooi de sinaasappelzest over de salade.