Frisse lentebouillon met Chinese kool

15 min. 4 pers.

Het is lente en daar is dit recept perfect voor! Het recept komt uit het boek energy & Vegan van Alexander Gershberg.


Ingrediënten

  • 1 zakje dashipoeder, ca. 5 g
  • 1 eetl. geroosterde-sesamolie
  • ½ Chinese kool, de stronk verwijderd, in grove stukken
  • 1 eetl. mirin
  • flinke mespunt nanami togarashi
  • ¼ theel. zeezout
  • 150 g daikon, fijn geraspt
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 100 g zoete maiskorrels (uit pot of vers gekookt + het kookwater of het water uit de pot)
  • 3 eetl. shoyu
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 lente-ui, in dunne ringen (om te garneren)
  • 1 citroen, in schijfjes (om te garneren)

Bereidingswijze