Brut 172
Reijmerstok, LimburgInternationaal
In Zuid-Limburg serveert chef Hans van Wolde op 172 meter hoogte een modern menu met seizoensgebonden en vegetarische gerechten. Brut 172 biedt een unieke culinaire ervaring, met amuses en gerechten zoals zeebaars met kreeft in een kunstzinnige setting. Brut 172 biedt op hoog niveau een weergaloze eetervaring.
Kenmerken
- Chef's table
- Live muziek
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- SVH Meesterkok
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
In een unieke entourage in het mooie Zuid-Limburg vinden we op 172 meter hoogte Brut 172. We worden meteen overstelpt met allerlei lekkers; bij de deur een pas de fruit van gedroogde kruiden en bloemen uit eigen tuin. Het aperitief en verdere amuses zoals gerolde groene radijs met shiso en komkommer met vinaigrette met kombucha en komkommersap, worden in de mooie binnentuin of in de fraaie lounge geserveerd. Vervolgens komen we via een stalen trap in de riante eetzaal van deze gerestaureerde boerderij en brengt chef Hans van Wolde zelf het menu van de dag. En dat belooft wat. Al snel genieten we van koolrabi met zoetzuur en gebrande koffie en op een beeldschoon bord tartaar van gebarbecuede puntpaprika met amandeltjes, sugar snaps en pistachecrème plus vinaigrette van zandwortel en ingelegde frambozen. Een elegant vegetarisch vooraf gebaseerd op ingrediënten uit eigen boerderijtuin. De smaken worden versterkt door een sauvignon blanc-chardonnay en welschriesling 'TO' 2021, Weingut Velieh, Burgenland, Oostenrijk, geschonken uit een magnum fles. Bovendien worden alle wijnen uit magnums geschonken en enthousiast toegelicht door sommeliers Matthijs Vranken en Nouri Haj Romdhane. Chef van Wolde kookt meer en meer vegetarisch, zoals ook ons volgende gerecht: carpaccio van koolrabi en gele biet met een zilte steen gemaakt van kokos en oesterblad, vinaigrette van koriander, crème van koriander, olie van pompoenpitten. Meesterlijk. Dat kan tevens gezegd worden van het gerecht met geplette avocado met Australische wintertruffel gegarneerd met wagyublokjes in een vinaigrette van lavasolie, rettich en kombucha, getopt met dungesneden grotchampignons en verrijkt met oester. Op de huid gebakken zeebaars volgt, met zachtgegaarde kreeft, crème van jalapeño, hart van artisjok, crème van courgette geserveerd met een reductie van de kreeft. We vallen in herhaling, maar ook dit gerecht is subliem. Na is er crème van bergamot, olie van dragon, ijsje van karnemelk met dragon, verse bloemetjes en meringue, krokantje van bloemen en kruiden. Onberispelijk. De koffie met friandises worden beneden in de lounge gepresenteerd. En daar kunnen we even bijkomen van een middag vol genot. Hans van Wolde en zijn team worden dit jaar beloond met de eerste plek in de Lekker500.
Lees meer 2024
Nog voordat we de drempel over zijn wordt de eerste lekkernij aangeboden, zoetzuur met gedroogde kruiden uit eigen tuin. Onze tocht door de prachtig verbouwde voormalige boerderij op 172 meter boven NAP, voert ons via een reeks prikkelende amuses en het mousserende aperitief van Domein Holset in Lemiers (speciaal vervaardigd voor Brut 172) naar de imposante eetzaal. Te bereiken via een open trap en gesitueerd onder een indrukwekkende kap. Ruwe gemetselde muren, meubilair in hout of marmer, luchtkokers in het zicht, de naam ‘Brut’ past hier echt. De jonge talentvolle gastvrouw Vivan Vroemen gaat ons voor naar een fijne royale tafel. SVH Meesterkok Hans van Wolde kookt in een moderne eigen stijl met veel finesse. Er zijn twee menu’s van acht gangen, waarvan één compleet vegetarisch, plus à la carte.
We worden meteen overrompeld door het voorgerecht van grotchampignons met vinaigrette van paddenstoelen, waarbij baba ganoush en twee verrukkelijke malse morieljes met een dakje van wat geraspte barilotto. Geraffineerd, delicaat en bomvol smaak. Er wordt een witte Rioja 2021 van producent Valenciso bij geschonken, overwegend viura met een beetje garnacha blanca. Geel fruit met fijne frisse smaaktonen en kruidigheid. Uitstekend passend bij het gerecht. Een waar hoogtepunt is het gerecht van twee bereidingen van langoustine, de ene licht gebakken, de ander rauw geplet en verfijnd gemarineerd met een salade van zoetzure groenten, groenekruidenolie en artisjok. Apart erbij een tarteletje met langoustine en groenekruidencrème. Meesterlijk. En dat is ook de begeleidende alcoholvrije kombucha op basis van jasmijnthee en zwarte thee, tweemaal vergist. Sommeliers Matthijs Vranken en Nouri Haj Romdhane dragen behalve zorg voor een perfecte wijnpairing ook voor prachtige bijpassende alcoholvrije dranken. Dat proeven we tevens in het glas dat het duifje (de borst roségebraden, de pootjes gekonfijt, met courgette, aardappel, artisjok en verveineboter) begeleidt, op basis van kersensap, op smaak gebracht met specerijen (kardemom, foelie en vanille), die heel lichtjes koolzuur heeft ontwikkeld. Heel goed. Uit eten gaan bij Brut is een beleving, die het beste samen te vatten is in het letterlijk en figuurlijk mogen proeven van gastronomie op het hoogste niveau, met liefde en hartverwarmende zorg aan de gast gepresenteerd. Komt de Top-2 binnen op plek 2.
Lees meer 2023
Een culinaire theatershow, zo zou je een bezoek aan de monumentale Limburgse boerderij van chef Hans van Wolde kunnen noemen. De smaakpapillen worden hier op 172 meter boven NAP flink aan het werk gezet. Dat begint met een parade van meer dan tien spannende amuses die in drie verschillende ruimtes...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
SVH Meesterkok Hans van Wolde is niet meer weg te denken uit de Nederlandse top van de gastronomie. Eigenzinnig en creatief, voortdurend innovatief en gedurfd bezig. Brut 172 is zijn nieuwste project. Gevestigd in een oude volledig gerenoveerde boerenhoeve in het Limburgse lintdorp Reijmerstok. De toevoeging 172 verwijst
naar de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Diner: 18:30 - 00:00 |
Donderdag: | Lunch: 11:30 - 16:30 Diner: 18:30 - 00:00 |
Vrijdag: | Lunch: 11:30 - 16:30 Diner: 18:30 - 00:00 |
Zaterdag: | Lunch: 11:30 - 16:30 Diner: 18:30 - 00:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
6274 NK, Reijmerstok