Adres
Reijmerstokkerdorpsstraat 143, 6274 NK Reijmerstok Kaart
Enkele kenmerken

Recensie
Een culinaire theatershow, zo zou je een bezoek aan de monumentale Limburgse boerderij van chef Hans van Wolde kunnen noemen. De smaakpapillen worden hier op 172 meter boven NAP flink aan het werk gezet. Dat begint met een parade van meer dan tien spannende amuses die in drie verschillende ruimtes op de benedenverdieping worden geserveerd. Daarna gaan we de trap op naar de hooizolder en hebben we direct zicht op de zware balkenconstructie waarop het enorme dak rust. De ruimte is groot, en er hangt een informele sfeer. Blikvanger is de riante open keuken waarin geconcentreerd gewerkt wordt. Hier genieten we van een combinatie van ‘zoet en zout water’. Zout: schelp met ‘tartaar’ van kokkel, scheermes en mossel, gemarineerde komkommer, daslookcrème en een pepertje. Zoet: stukje rivierforel met een plakje rettich, aspergereepjes, stukjes asperge en een dressing van venkel en een beetje daslookolie. We drinken er een voortreffelijke Riesling 2018 ‘Erste Lage’ van Weingut Künstler, Rheingau bij. De wijnen in het arrangement zijn stuk voor stuk voltreffers. De twee attente sommeliers wisselen elkaar spelenderwijs af en geven op een prettige, laagdrempelige manier blijk van hun kennis en liefde voor het vak. Hoofdgerecht: drie voortreffelijke bereidingen van lam. Zacht gebraden lamsfilet, een stukje lamsnek en zacht gegaard lamsspek met asperge, nieuwe aardappelen, artisjok, artisjokcrème, eigen jus en ‘toverolie’ van diverse verse kruiden plus een toefje paprikamousse. In het glas een ‘Superiore’ Chianti van Poggiotondo uit 2015. Brut serveert het liefst een achtgangenmenu, maar je kunt ook à la carte eten. Voor de liefhebbers is er een excellente selectie kazen. Hier beleef je een totaalconcept van smaak, geur en geluid. Brut rules.
SVH Meesterkok Hans van Wolde is niet meer weg te denken uit de Nederlandse top van de gastronomie. Eigenzinnig en creatief, voortdurend innovatief en gedurfd bezig. Brut 172 is zijn nieuwste project. Gevestigd in een oude volledig gerenoveerde boerenhoeve in het Limburgse lintdorp Reijmerstok. De toevoeging 172 verwijst naar de meters die het restaurant boven zeeniveau ligt. Hier is het waar Hans en zijn overwegend jonge team onder leiding van de charmante horecamanager Viva Vroemen, de gast wil behagen. Mee wil nemen op culinair avontuur. Een middag of avond opgenomen worden in de wondere wereld van lekker eten en drinken. Zonder het gevoel te krijgen stijf op te moeten zitten. Nee, juist casual genieten, maar wel op hoog niveau. Dat begint al bij de ontvangst buiten, waar we gefêteerd worden op een cakeje uit een houtgestookte rookkast van in de buurt geraapte gepofte kastanjes, naar binnen geloodst worden en proeven van bereidingen van ui en ei uit het dorp, in de lounge ons aperitief ontvangen, een Nederlandse bubbel Brut 172 van Domein Holset, en eenmaal aan tafel op de eerste verdieping overrompeld worden door een parade aan bordjes vol geluk. De smaken zijn opbouwend en balancerend in zoet, zuur, zout en bitter. De producten waarmee gekookt wordt, of het (houten) servies waarop de gerechtjes worden geserveerd, zijn overwegend lokaal. Wat opvalt is de bezieling. In de presentatie van de gerechten, maar ook in de benadering door de bediening. De gast staat centraal. Mooiste gerecht van de avond is een kleine tarte tatin van zoete, gepofte en gekaramelliseerde ui met sappige kreeft. Puur en subliem in alle eenvoud. Maar ook de malse en lekker dik gesneden plakjes coquille, vergezeld gaand van crème en krokant van aardpeer, ijspastille van trompette de la mort, structuren van groene kool, knisperende amandeltjes en groene olie benaderen de perfectie. Behalve mooie wijnen in allerlei prijscategorieën zijn er fijne en spannende non-alcoholische dranken te bestellen. Brut 172 rules! Welkom in de Top- 10 van Lekker op plaats 4.

Kenmerken

Kenmerken van: Brut 172

Cuisine

Reservering

Dieet

Maaltijden

Kenmerken

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag (lunch) 11:30 - 16:30
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag (lunch) 11:30 - 16:30 (diner) 18:30 - 00:00
vrijdag (lunch) 11:30 - 16:30 (diner) 18:30 - 00:00
zaterdag (lunch) 11:30 - 16:30 (diner) 18:30 - 00:00

Locatie
Reijmerstokkerdorpsstraat 143, 6274 NK Reijmerstok

[email protected]

Brigade