/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/MAm9YIhO5ErrwqUX62B3GK5n2vniJ5lkXvZxFuc8.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/ZVTdMZWD55MkeBNseKeFkqNg0VPWuUeUy3Xvwg6c.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/eiaRoUlb1uAm0KDKof5D1jCSUcV3YRFl3ru3hSgH.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/YWvm2K0uyniD3LY9pzacEap6fnhjd0WAdK9lDP9z.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/eP4iNtxvdPaiENALsXK3Ib6WL1TIdDY653631c1C.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/MAm9YIhO5ErrwqUX62B3GK5n2vniJ5lkXvZxFuc8.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/ZVTdMZWD55MkeBNseKeFkqNg0VPWuUeUy3Xvwg6c.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/eiaRoUlb1uAm0KDKof5D1jCSUcV3YRFl3ru3hSgH.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/YWvm2K0uyniD3LY9pzacEap6fnhjd0WAdK9lDP9z.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/eP4iNtxvdPaiENALsXK3Ib6WL1TIdDY653631c1C.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/WNcTNlWr7KVZUpNmhKujSCNa5ZykEnCXmwo35485.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/l1YhiWE2UehEliBFHmhCTBgjLHbRhSPDBG5JZVKk.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2023/04/hBOTuKMiubEYgG22C7KbAavBs8YCd9MBcYhyiL7i.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/03/jCEp63WiPMngNS4LFe9GegkuJ6eCqmhGSnfit4Oi.jpg)
De Leuf
Ubachsberg, LimburgAziatisch
Een ware gastronomische beleving vind je bij De Leuf, met een keuken die een moderne Franse twist combineert met verfijnde Oosterse accenten. Van indrukwekkende mocktails tot signature dishes zoals ‘Geuren van de zee’, dit familiebedrijf belooft een unieke culinaire ervaring in een sfeervol en stijlvol decor.
Kenmerken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Alliance Gastronomique
Waarderingen
- Michelin ster
Reviews
2026
Familie van de Bunt heeft haar zaken goed voor elkaar. Chef Robin ontwikkelt zich op steeds hoger niveau in een fine dine-keuken die oosterse en westerse smaken op verbluffende wijze laat samenvloeien. Gastvrouw en (sake)sommelier Michelle weet daar geraffineerde (alcoholvrije)cocktails en sakes bij te bedenken en moeder Sandra stuurt als vakkundig en betrokken maître met haar geoutilleerde team het restaurant trefzeker aan. Het zit gerieflijk in de rustgevend ingerichte eetzaal met natuurlijke elementen. Bij een lichtminerale Alain Vesselle Brut Tradition Champagne Grand Cru ‘Bouzy’ proeven we smaakrijke amuses waaronder een mondverfrisser van schaafijs van Japanse watermeloen, opgegoten met koude bouillon (sumashi) en groene sereh-olie geïnfuseerd met wasabi die we zelf losroeren tot ‘slush puppy’. En dan moet het echte feest nog beginnen. Bij een mocktail van bouillon met kersenblad en genmai-cha (Japanse theesoort) geïnfuseerd met komkommer en shiso, gegarneerd met furikake en geserveerd in een bijzondere, handgemaakte stenen kelk komt een perfect passend voorafje. Crispy cilinder van nori met sushirijst, subtiel aangemaakte tonijntartaar en ijskoude Japanse bouillon. Japanse zoetzure junmai sake Yamatodamashii begeleidt een verfijnd hapje van gerookte paling op Thaise wijze. Met pittige papaja-salade som tam, zachtzure Thaise soep tom yum en dragonvinaigrette. Signature dish is een ode aan wijlen echtgenoot en vader Paul van de Bunt, ‘Like father, like son’. De klassieker van Paul met zeevruchten en serehsaus, de moderne variant van Robin met pho, lavascrème, shiitake en dashi-beurre blanc. Yin en Yang op een bed van zeewier en spectaculair gepresenteerd in een wolk van stikstof. Een gerecht dat altijd op de kaart mag blijven. Oogstrelend hoofdgerecht geeft een malse tranche lamszadel, waarop een vlezige morielje met geitenkaas, een vierkantje krokantgebakken buikspek met sinaasappelgel en knoflookcrème in pho, met daslookolie en schuimige fenegrieksaus. De smaakpapillen worden voortdurend op scherp gezet en het gehele menu staat bol van geraffineerde smaakelementen. Paul zou trots zijn. Er zit een goeie ziel in dit huis. Stijgt overtuigend naar plaats 3.
Lees meer 2025
Ze zijn op ongeveer twee handen te tellen: restaurants waarbij je vanaf binnenkomst al weet: hier klopt alles, van A tot Z. Een gastvrij onthaal aan de voordeur, een warm handdoekje (met een voor De Leuf ontwikkelde huisgeur), een zuiverend shotje ter voorbereiding op het diner. Een eetzaal die je...
Benieuwd naar de hele recensie?
2024
In de monumentale, volledig gemoderniseerde carréboerderij in het mooie Limburgse heuvelland timmeren de bevlogen broer en zus, chef Robin en gastvrouw en sommelier Michelle van de Bunt, onder toeziend oog van moeder, eigenaresse en gastvrouw Sandra van de Bunt, stevig aan de weg. In dit mooie familiebedrijf voel je de...
Benieuwd naar de hele recensie?
2023
In dit familiebedrijf bestieren broer en zus samen een restaurant, maar bij De Leuf treden chef Robin en gastvrouw-sommelier Michelle van de Bunt, tevens finalist van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022, steeds meer op de voorgrond. De sfeervolle binnenplaats van de Limburgse vakwerkboerderij in het centrum van het dorpje Ubachsberg...
Benieuwd naar de hele recensie?
2022
In hartje Heuvelland, net buiten de dorpskern, zetelt in een monumentale vakwerkboerderij restaurant De Leuf. Sinds begin 2018 staat zoon Robin van de Bunt als chef-kok in de keuken. Gastvrouwen moeder Sandra en dochter Michelle van de Bunt sturen met maître-sommelier Franc Michielsen de zwarte brigade piekfijn aan. Waar het...
Benieuwd naar de hele recensie?
2021
De Leuf is gevestigd in een monumentale vakwerkboerderij uit 1769 in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een ijzersterk team staat hier klaar om het de gasten optimaal naar de zin te maken. Eigenaresse en gastvrouw Sandra van de Bunt kan bogen op een prachtig familiebedrijf waar zij inmiddels dertig jaar aan het...
Benieuwd naar de hele recensie?
2020
Heerlijke zaak, gevestigd in een eeuwenoude vakwerkboerderij in het Zuid-Limburgse heuvelland. Eigenaresse Sandra van de Bunt heeft na bijna dertig jaar niets van haar vaardigheden als gastvrouw ingeleverd: zij blíjft ongekunsteld, elegant en onderhoudend. Tegelijkertijd stuurt ze een piepjong bedienteam aan waarin dochter Michelle prominent meedraait. Zij schenkt deze avond,...
Benieuwd naar de hele recensie?
2019
De nieuwe patron-cuisinier Robin van de Bunt en souschef Thijs Gerards zijn al vrienden sinds hun jeugd. Beiden liepen stages bij toprestaurants en samen reisden ze door het Verre Oosten om er smaken en bereidingen te bestuderen. Met z’n tweetjes staan zij nu aan de kachel van De Leuf en...
Benieuwd naar de hele recensie?
2018
Met dochter Michelle in de bediening en zoon Robin in de keuken continueert patronne Sandra van de Bunt moeiteloos het succes van hun populaire Limburgse bedrijf. Chef-kok Bas van Kranen stuurde dit elan aan door samen met Robin nauwgezet de lessen van hun overleden leermeester Paul van de Bunt in...
Benieuwd naar de hele recensie?
Openingstijden
| Zondag: | Gesloten |
| Maandag: | Gesloten |
| Dinsdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
| Woensdag: | Gesloten |
| Donderdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:30 - 20:00 |
| Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:30 - 20:00 |
| Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:30 - 20:00 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
