Basaal
Den Haag, Zuid-HollandFrans
Het Haagse Basaal staat bekend om zijn gastvrije ambiance en creatieve gerechten, waarbij seizoensgebonden producten centraal staan. Met gerechten zoals ansjovis op zuurdesembrood en côte de boeuf met pommes darphin, biedt het menu een toegankelijke, maar verfijnde ervaring. Het terras aan het water voegt extra charme toe aan dit geliefde restaurant.
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
Reviews
2025
Al jaren een vaste waarde in Den Haag en omstreken: het sympathieke restaurant Basaal. Te vinden aan de Dunne Bierkade in een mooi oud pand met op zomerse dagen een leuk terras aan het water. Sinds 2021 hebben chef Daan van Munster en gastvrouw en sommelier Edmée van Zwieten de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Gevestigd in een mooi oud pand, gelegen aan de Dunne Bierkade, een prachtige gracht, in Den Haag. Chef Daan van Munster en gastvrouw en sommelier Edmée van Zwieten de Blom, beide werkzaam geweest in Londen, hebben deze zaak in 2021 overgenomen en de naam en aanpak in ere gehouden: basale...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
De keuken van Basaal focust zich, zoals de naam van het restaurant al zegt, op pure bereidingen zonder opsmuk. De jonge en bevlogen patron-cuisinier Daan van Munster blijft hiermee trouw aan zijn voorganger. Mede-eigenaresse en sommelier Edmée van Zwieten de Blom zoekt daar mooie wijnen bij en op de kaart...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Er is sinds de komst van nieuwe eigenaars Daan van Munster (chef) en Edmée van Zwieten de Blom (sommelier) weinig veranderd bij Basaal. Eerstgenoemde kookte hier al onder de vorige eigenaar Bas Oonk en zet, na een korte onderbreking in Londen, de opsmukloze nouveau ruig-filosofie van zijn vroegere chef moeiteloos...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Aan een van de mooie grachten die Den Haag rijk is, ligt Basaal. Patron-cuisinier Bas Oonk kookt hier al jaren een basale Franse keuken, ook wel omschreven als de moderne bistrokeuken. Wij willen daaraan toevoegen: what you see is what you get. De ingrediënten op het bord zijn herkenbaar, de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Dat zien we graag: milde prijzen voor genereuze lekkernijen. En een wijnkaart die doordacht is samengesteld met enkele billijke trouvailles. De schoonheid zit ‘m hier overigens niet in buurt of interieur (de zaak met geschakelde parterre, vinylvloer, kale tafels, raamfolie en afscheidingsgordijn oogt, zoals de naam al vermoedt, behoorlijk basaal)...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
De sfeer is gemoedelijk in deze casual ingerichte zaak van patron-cuisinier Bas en gastvrouw-sommelier Loes Oonk aan een stadsgracht in de hofstad. Wij zijn de eerste gasten van de avond en worden snel bediend. Uit de keuken van Bas komen gerechten op de Franse leest geschoeid en wat fijn: op...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 15:00 Diner: 17:00 - 21:00 |
Maandag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Vrijdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Zaterdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
- Vis
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner