Héron Petit Restaurant
Utrecht, UtrechtFrans
In dit duurzame restaurant kookt chef Josephien Blom seizoensgebonden gerechten met lokale producten. Met een sfeer van eenvoud en puurheid proef je hier van gerechten zoals koolvis in gerookte beurre blanc en kinnebakspek met pastinaak. De huisgemaakte kombucha is een perfecte aanvulling. Héron biedt een unieke ervaring voor wie op zoek is naar smaakvolle, milieubewuste gerechten.
Kenmerken
- Chef's table
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Kindvriendelijk
- Borrel
Reviews
2025
Chef Josephien Blom heeft een indrukkende staat van dienst in topzaken als Choux, Mos en De Treeswijkhoeve. Inmiddels zwaait zij de culinaire scepter bij Héron, van eigenaren Joyce Bielderman en Victor Stukker. In dit sympathieke restaurant, dat zijn deuren opende in 2016 en waar je aanschuift aan een boomstamtafel op...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Duurzame gastronomie staat hoog in het vaandel bij eigenaren Joyce Bielderman en Victor Stukker. Er wordt gekookt met het aanbod van producenten in de buurt, creatief omgegaan met waste, gefermenteerd en geconserveerd en een deel van de ingrediënten wordt geplukt in de natuur in en om Utrecht. Joyce legt zich...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Het mag duidelijk zijn. Joyce Bielderman en Victor Stukker hebben een missie. Héron is voor hen meer dan een restaurant alleen. Hier kunnen zij volledig hun visie loslaten op puur en eerlijk eten. Met louter producten van Nederlandse bodem en wateren. Met diverse technieken als fermenteren en conserveren voor later...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Héron (Frans) staat voor reiger en dat is precies waar de eigenaren Joyce Bielderman en Victor Stukker voor staan: net als reigers ‘scharrelen’ zij hun menu bij elkaar en gaan daarbij uit van wat de Nederlandse bodem en wateren te bieden hebben. Een gedeelte van deze ingrediënten wordt geconserveerd voor...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Puur en eerlijk eten is wat de eigenaren Victor Stukker en Joyce Bielderman voorstaan in dit kleine gemoedelijke restaurant met open keuken, midden in het Museumkwartier. Hier wordt gekookt met lokale ingrediënten en een gedeelte daarvan wordt zelf geplukt. Er staan dan ook lekker veel vegetarische gerechten op het menu....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Diner: 17:45 - 22:30 |
Woensdag: | Diner: 17:45 - 22:30 |
Donderdag: | Diner: 17:45 - 22:30 |
Vrijdag: | Diner: 17:45 - 22:30 |
Zaterdag: | Diner: 17:45 - 22:30 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner