Het Kook Atelier
Oosterend, Noord-HollandInternationaal
Op Texel serveert Het Kook Atelier gerechten die alle ecosystemen van het eiland weerspiegelen. Chef Joram en Valerie presenteren verrassende, plantaardige gerechten zoals scheermesjes met lamsoor en Texelse lam. De serene ambiance en lokale ingrediënten maken dit restaurant tot een authentieke Texelse ervaring.
Kenmerken
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Aan de Oostkant van Texel, tussen de landerijen en het wad, bevindt zich restaurant 'Het Kook Atelier op Oost'. Hier hebben Valerie Jongeneel en Joram Timmerman een unieke plek gecreëerd, waar ze met hun 'Served by Nature'-gedachtegoed de gast meenemen op een culinaire wandeling langs alle ecosystemen van het eiland....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
‘Ontmoet de natuur op oost’. Daarmee positioneert patron-cuisinier Joram Timmerman zich in een bewuste en duurzame kookstijl die garant staat voor een avondvullend avontuur langs alle elementen en ecosystemen van de Texelse natuur. Gepresenteerd als de ‘nordic & botanical cuisine’. Uit de open keuken komt een verrassingsmenu ‘served by the...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Maar liefst vijftien gangen lang is patron-cuisinier Joram Timmerman in staat de smaakpapillen optimaal te prikkelen met zijn ‘Nordic & Botanical Cuisine’. Uitgangspunt is de nabije natuur. Zilte groenten uit eigen tuin, vis, schaal- en schelpdieren, wildpluk en daarnaast biologisch geteelde groenten, eetbare bloemen en kruiden waarvoor een speciaal zaai-...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Patron-cuisinier Joram Timmerman en zijn brigade blijven presteren. Hun op de Texelse natuur geïnspireerde Dutch Cuisine lijkt onuitputtelijk. De chef blaast ons omver met schotels waar de ambitie vanaf spat. Zoals ceviche van corvina in bouillon van venkel, munt en vlierbloesemolie. En gepekelde zeebaars met crème van kabeljauwlever, viltwier, groene...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Patron-cuisinier Joram Timmerman en Valerie Jongeneel verhuisden in 2020 met hun restaurant Kook Atelier van Den Burg naar Oosterend, wat terug te vinden is in de aangepaste restaurantnaam: Kook Atelier op Oost. Het restaurant is eigentijds ingericht met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Joram heeft een nordic kookstijl en uit...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Het Kookatelier in Den Burg, voorheen restaurant Peek, biedt een oase van rust en kwaliteit tussen al het toeristische eetgeweld. Dit eigentijds ingerichte restaurant van patron-cuisinier Joram Timmermans, heeft lichte kleuren en ronde tafels met halfronde banken. Deels met wit linnen gedekt. De menukaart, waar menu’s op staan vanaf vier...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 13:00 - 16:00 Diner: 16:00 - 22:00 |
Maandag: | Diner: 19:00 - 23:00 |
Dinsdag: | Diner: 19:00 - 23:00 |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Diner: 19:00 - 23:00 |
Vrijdag: | Diner: 19:00 - 23:00 |
Zaterdag: | Diner: 19:00 - 23:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Diner