Vanille
Eijsden, LimburgInternationaal
Kenmerken
- Kookworkshops
- Terras
- Wijnproeven
- Online reserveren
- Reserveren per email
2024
Executive chef en patron Peter van Rooij heeft het er maar druk mee. De leiding voeren in de keuken, gastheer zijn en schakelen van Nederlands naar Frans – dat hem overigens moeiteloos afgaat – tegen het veelzijdige bezoek uit Wallonië, inherent aan de ligging van de zaak vlak voor de...
2023
Gelegen net voor de Belgische grens ontvangt Vanille ook veel Franstalige gasten uit de naburige regio Luik. Executive chef en patron Peter van Rooij en gastvrouw Veronique Lahou schakelen moeiteloos tussen de talen. Het interieur is strak, met op maat gemaakte bronsgroen eikenhouten tafels onder designlampen. We beginnen met een...
2022
Peter van Rooij is niet alleen eigenaar en kok, maar nu ook nog sommelier en gastheer. Nieuwe tijden, nieuwe inzichten. We heffen het glas met ‘Le Couchon’, een verrassend goede prosecco met een fijne mousse. De bubbel doet het goed naast én crème soubise met eidooier en za’atar olie én...
2021
Sfeervol huiskamerrestaurant in het centrum van pittoresk Eijsden, aan de rand van de Belgische grens en op steenworp afstand van Maastricht. Vanille is gevestigd in een pand uit 1910 en heeft een moderne, strakke inrichting op een contrasterende retro tegelvloer; een verrassend effect. Patron-cuisinier Peter van Rooij heeft het goed...
2020
In een klein maar knus pand, dicht bij de Belgische grens, is dit huiskamerrestaurant gevestigd. Patron-cuisinier Peter van Rooij loopt in zijn koksbuis mee in het restaurant en chef-kok Jerome Fleur zwaait de scepter in de keuken. Er is geen menukaart, maar er wordt gewerkt met dagverse producten. We gaan...
2019
In een van de zuidelijkste dorpen van Nederland ligt het restaurant van patron-cuisinier Peter van Rooij. Op de kunstig opgemaakte borden uit de keuken van chef-kok Jerome Fleur vind je een verzameling heerlijke ingrediënten. Zoals zalm met zoetzure augurk, zoetzure rettich, structuren van tuinerwt en in panko gefrituurde langoustine. Tussendoor...
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | (lunch) 12:00 - 15:00 |
Maandag: | (diner) 18:00 - 22:00 |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | (diner) 18:00 - 22:00 |
Vrijdag: | (diner) 18:00 - 22:00 |
Zaterdag: | (diner) 18:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
- Italiaans
- Mediteraans
- Vis
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Ontbijt
- Lunch
- Diner
Locatie
6245 BJ, Eijsden