Foto 1 van Aan de ZwethFoto 2 van Aan de ZwethFoto 3 van Aan de ZwethFoto 4 van Aan de ZwethFoto 5 van Aan de Zweth

Aan de Zweth

Schipluiden, Zuid-HollandFrans


Kenmerken

  • Aanlegsteiger
  • Chef's table
  • Vergaderruimte
  • Privé diner
  • Serre
  • Terras
  • Online reserveren
  • Reserveren per email
Toon minder

Waarderingen

  • Michelin

2024
Gelegen tussen Delft en Rotterdam aan het water van de Schie. Sinds 2015 voeren patron-cuisinier Joris Peters en zijn partner, gastvrouw Anjeta, een gastronomische zaak in het witgepleisterde pittoreske pand dat sober ingericht is, waardoor alle aandacht kan uitgaan naar het bord. Peters, onder meer ervaring opgedaan bij De Librije...
2023
Op deze gastronomisch-historische plek, ooit De Zwethheul, streek patron-cuisinier Joris Peters met zijn (gast)vrouw Anjeta negen jaar geleden neer en sindsdien gaat het hun voor de wind. Peters’ kracht is een geweldig smaakgevoel dat hem, gedreven en gedisciplineerd, voortstuwt door ons culinaire landschap. Wij gebruiken het aperitief in de prachtige...
2022
SVH Meesterkoks Fred Mustert, Erik van Loo en Mario Ridder kookten op dit adres al een Michelinster, maar geen van deze voorgangers hengelde die onderscheiding zó snel binnen als Joris Peters: eind 2015, minder dan een jaar na de opening. Het zegt iets over de gedrevenheid van Peters, die bij...
2021
Patron-cuisinier Joris Peters, afkomstig van het Zeeuwse Inter Scaldes, startte in 2015 Aan de Zweth, samen met zijn (gast)vrouw Anjeta. Dat heeft hen geen windeieren gelegd; deze zaak staat inmiddels als een huis. Het zit gerieflijk in het elegante witgepleisterde eetpaleis vlak aan de Delftse Schie tussen Rotterdam en Delft,...
2020
Het succesverhaal van patron-cuisinier Joris Peters en zijn (gast)vrouw Anjeta duurt voort. Afkomstig van het Zeeuwse Inter Scaldes verwierf Peters, na de overname van voorheen De Zwethheul, al snel een Top-100 notering in deze gids. Vooral de culinaire groei van de jonge chef-kok is opmerkelijk. Zijn smakenpalet lijkt geen einde...
2019
De jonge chef Joris Peters heeft een geweldige groei doorgemaakt sinds wij hem proefden in enkele Bredase restaurants. De voormalige Zwethheul is onder zijn leiding verjongd, knusser geworden en in prijs gezakt. Daarbij voeren echtgenote Anjeta Peters en maître-sommelier Arnold Zwartkruis een brigade aan van geschoolde jongelui die goedgekleed en...
2018
Alleen al voor de Noordzeekrabsalade met koriander, curry en kalfstartaar willen we onmiddellijk terug. Zo verfijnd, hoog op smaak, beeldschoon opgediend en met liefde bereid. Dat proef je en dat voel je. We zitten relaxed in het redelijk strak ingerichte - en vernieuwde - restaurant aan ronde onberispelijk met linnen...
Sale mockup

Word nu lid van Lekker!

  • Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
  • 100% objectief
  • Totaal overzicht van de beste restaurants
Word lid van Lekker

Openingstijden

Zondag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:30 - 21:30
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:30
Vrijdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:30
Zaterdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:30

Meer info

Cuisine:
  • Frans
  • Mediteraans
Diëet:
  • Vegetarisch
  • Glutenvrije opties
Maaltijd:
  • Lunch
  • Diner

Locatie

Rotterdamseweg 480
2636 kb, Schipluiden

Brigade

  • Lars Kivits
    Lars Kivits
  • Alain Rosier
    Alain Rosier