Bij Erik
Leidschendam, Zuid-HollandFrans
Bij Erik in Leidschendam verrast chef Max Grootendorst met verfijnde, smaakvolle gerechten in een hartelijke sfeer. Van een delicate tompouce met tonijn tot een intense rouleau van hoender met dauphinoise, elk gerecht is een hoogtepunt. De uitgebreide wijnkaart, gecombineerd met deskundige bediening, maakt het een plek om van culinaire verfijning te genieten.
Kenmerken
- Aanlegsteiger
- Kookworkshops
- Privé diner
- Terras
- Wijnproeven
- Kindvriendelijk
- Aan het water
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Chef Max Grootendorst toont zich een kundig kok bij het vriendelijke restaurant Bij Erik in Leidschendam. Eigenaar Erik Tas, tevens patron van ’t Ganzenest in Rijswijk, houdt de supervisie, maar de uitvoering door de chef en zijn team is voorbeeldig.
De ontvangst is hartelijk en gastvrij. Kraanwater is geen probleem,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Bij Erik is verhuisd naar een belendend pand aan de Sluisjes in Leidschendam. Het restaurant oogt fris, modern en ruim. Er kan gegeten worden aan lage en hogere tafels die behoorlijk dicht op elkaar staan. Tijdens ons bezoek is de naamgever niet aanwezig, want steeds vaker aan het werk in...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Er wordt nog steeds heel mooi gekookt bij Erik Tas aan de Sluisjes in Leidschendam, hoewel de patron zelf steeds meer te vinden is in zijn nieuwe zaak in Rijswijk. Maar zijn zorgvuldig samengestelde equipe van de zwarte en witte brigade functioneert als was de meester zelf in huis. Hier...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Zeven jaar zit patron-cuisinier Erik Tas nu in zijn restaurant aan de Sluisjes in Leidschendam. Aan de Vliet (het Rijn-Schiekanaal dat het dorp doorkruist) en middenin het aldaar gecreëerde uitgaansgebied dat volk trekt uit een wijde omgeving. Erik was jarenlang souschef van Erik van Loo (Parkheuvel) en daarvoor kok bij...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Een kleine sfeervolle pijpenla aan de sluis in hartje Leidschendam. Hier kookt patron-cuisinier Erik Tas inmiddels alweer vijf jaar een kwalitatief zeer hoogstaande keuken. Gek is dat niet als je bedenkt dat hij jarenlang souschef was bij Erik van Loo in restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Opmerkelijk is wel dat al...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Patron-cuisinier Erik Tas was jarenlang de souschef van Erik van Loo in Parkheuvel, Rotterdam. Sterrenervaring dus, en dat proef je in zijn piepkleine restaurant aan de sluis van Leidschendam. Samen met maître-sommelier Cindy Holt behaagt hij er lokale en regionale fijnproevers. Wij beginnen met een glas Les Grès-chardonnay uit de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Rond de gezellige sluisjes van Leidschendam is er keuze uit diverse restaurants. Patron-cuisinier Erik Tas van restaurant Bij Erik heeft er drie van onder zijn hoede. Maar zijn thuisbasis is deze kleine sfeervol ingerichte zaak met 25 couverts. Hier zwaait hij persoonlijk de culinaire scepter en kookt één menu waarbij...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 14:30 Diner: 18:00 - 22:00 |
Maandag: | Lunch: 12:00 - 14:30 Diner: 18:00 - 22:00 |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 15:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:30 Diner: 18:00 - 22:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:30 Diner: 18:00 - 22:00 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 14:30 Diner: 18:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner