BREDA
Amsterdam, Noord-HollandFrans
Bij restaurant BREDA in Amsterdam kun je je laten verrassen door de creativiteit van executive chef Freek van Noortwijk. Het menu biedt seizoensgebonden, moderne Europese gerechten zoals gepocheerde kabeljauw met XO-reductie. De stijlvolle ambiance, met een mix van industriële en natuurlijke accenten, creëert een ontspannen sfeer. Hoewel de service soms iets onervaren overkomt, blijft BREDA een aantrekkelijke keuze voor een avond vol verfijnde smaken.
Kenmerken
- Terras
- Online reserveren
Reviews
2025
Het is weer genieten bij restaurant Breda aan het Singel in hartje Amsterdam. De eetzaal voelt ruimtelijk en sfeervol aan, mede dankzij de uitnodigende houten bar, industriële accenten en hoge ramen die het natuurlijke licht prachtig vangen. Bij Breda draait het om verrassen; gasten kiezen voor een 'kleine selectie', een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
De Breda Group van Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Vagarsh Mogatseljan breidt zich gestaag uit, maar BREDA aan het Singel is inmiddels een oude vertrouwde culinaire loot aan de stam. Dagelijks geopend en frequent bezocht door Amsterdam modaal plus en buitenlandse gasten die de hoofdstad bezoeken. De Bourgondische...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
In 2015 startten Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer hun eerste restaurant in hartje Amsterdam. De uit Breda afkomstige ondernemers gaven het restaurant de naam van hun geboortegrond mee. Het bleek de start van een klein imperium want inmiddels bestiert de Breda Group maar liefst vijf...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Restaurant Breda aan het Singel in Amsterdam maakt onderdeel uit van de Breda Group. Eigenaren Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer hebben inmiddels vijf restaurants en een plek in de Foodhallen. De sfeer is relaxed in de mooie hoge eetzaal met oude balken, houten vloeren en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Aan het Singel in de hoofdstad, op minder dan vijf minuten lopen van het Paleis op de Dam, ligt restaurant BREDA, een van de vier zaken in Amsterdam van het ondernemende jonge drietal Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Alle drie geboren en getogen in het...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Chef de cuisine Pépé Topper is onlangs verkast van Maris Piper (een van de vier zaken van Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer) en kookt met focus op het Nederlands product met Europese smaken. De menukaart biedt louter verrassingsmenu’s waarbij je zelf het aantal gangen kunt...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Mokums oogappel, huizend in een prachtig Singel-hoekpand, met hoog plafond, camelkleurige wanden, art deco-lichtbollen, mosgroene muurbanken en wiebelige thonetstoelen aan gedekte én ongedekte tafels. Beantwoordend aan alle hedendaagse normen die bij een hoofdstedelijke hit horen: reuring, no-nonsense bediening en eten wat de pot schaft. Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Maandag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Dinsdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
Diëet:
- Veganistisch
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
1016 AB, Amsterdam