Concours
Utrecht, UtrechtFrans
Concours in Utrecht biedt een unieke culinaire beleving. Chef Alex Zeelenberg bereidt wekelijks wisselende gerechten met een Franse basis en Aziatische accenten. Hoogtepunten zijn de beignet van doperwten en de perfect gebakken picanha. Het intieme interieur in Scandinavische stijl en het gepassioneerde team maken dit restaurant tot een geweldige keuze voor fijnproevers die van seizoensgebonden en lokale ingrediënten houden.
Kenmerken
- Chef's table
- Cocktailbar
- Open keuken
- Terras
- Wijnproeven
- Borrel
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Euro-Toques
Reviews
2025
De voorpret begint met een prachtig filmpje op de website van Concours. Hierin worden groenten en kruiden vol passie geplukt, gesneden en bereid. Dat belooft wat. Patron-cuisinier Alex Zeelenberg kookt klassiek Frans-Europees met een Aziatische touch, geïnspireerd door de natuur, de seizoenen en vooral zijn lokale leveranciers. Het is comfortabel...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Liggend aan een drukke winkelstraat in het centrum van Utrecht. Concours van chef Alex Zeelenberg en zijn partner en gastvrouw Lisa Zeelenberg-ten Holt is een sfeervol ingericht klein restaurant met linnengedekte tafels, prettige verlichting en een perfect geoutilleerde open keuken die werkt op een warmtepomp waardoor er klimaatneutraal gekookt wordt....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Concours heeft geïnvesteerd in een nieuwe keuken werkend op een warmtepomp. Hier wordt dus klimaatneutraal gekookt. Patron-cuisinier Alex Zeelenberg en zijn partner Lisa Zeelenberg - ten Holt timmeren lekker aan de weg. Alex kookt de klassieke basis in combinatie met eigentijdse bereidingsstechnieken. Hij laat de gasten graag proeven van wat...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Als restaurants op een onopvallende manier mooie vegetarische gerechten presenteren, laten ze zien dat de tijdgeest begrepen wordt. Er hoeft niet altijd vlees of vis op een bord te liggen om een solide gerecht te bereiden. Dit ervaren we bij Concours. Sinds enige tijd huist dit sympathieke en altijd drukke...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
‘Als je het ooit weg doet, dan willen wij het’ zei Alex Zeelenberg vier jaar geleden tegen destijds de eigenaresse van het pand waar hij als chef-kok werkte. Twee weken later wilde zij het stadsrestaurant verkopen. De rest is geschiedenis. Concours heet deze vrolijke pijpenla van Alex en zijn vrouw...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Uit economisch oogpunt is het natuurlijk ideaal om een dagelijks wisselend surprisemenu te bereiden. Voor de gast die liever weet wat hij eet blijft het gissen. Desondanks zijn wij blij verrast door alles wat patron-cuisinier Alex Zeelenberg uit de keuken tovert. De amuses van mozzarella met schuim van komkommer en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Een populaire pijpenla met een natuurlijke inrichting van hout en leer en afwisselend tafeltjes die wel en niet met wit linnen zijn gedekt. Patron-cuisinier Alex Zeelenberg was chef-kok in Vis aan de Schelde in Amsterdam en begon hier met zijn vrouw Lisa voor zichzelf. Wij drinken blanc de noir van...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Diner: 18:00 - 22:30 |
Dinsdag: | Diner: 18:00 - 22:30 |
Woensdag: | Diner: 18:00 - 22:30 |
Donderdag: | Diner: 15:00 - 22:30 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 15:00 Diner: 15:00 - 22:30 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 15:00 Diner: 15:00 - 22:30 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner