/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/ukl3M6DNCcVvx7G3B8956YG15Q2kNpZtabSHqsPG.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/3j7XN9G4ro4M2NifUIXBZiGij2SgqxblJIw5bg7H.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/tva3uUbDkQE6prxdLZGW6k2v95tuZpJlXZWJmmAp.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/WA6ybaAVpN1FmMaVINlXguToxztCcyNUQuRlZASq.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/FMEHoCuVrjNODrmnZCWjtZQDg0Ef9RzHXniCbnDP.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/ukl3M6DNCcVvx7G3B8956YG15Q2kNpZtabSHqsPG.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/3j7XN9G4ro4M2NifUIXBZiGij2SgqxblJIw5bg7H.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/tva3uUbDkQE6prxdLZGW6k2v95tuZpJlXZWJmmAp.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/WA6ybaAVpN1FmMaVINlXguToxztCcyNUQuRlZASq.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/FMEHoCuVrjNODrmnZCWjtZQDg0Ef9RzHXniCbnDP.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/09/1yuWX3Br4fdSo1hBxbtqfTdEi1hgetfRjuHagXa7.jpg)
Heimat
Utrecht, UtrechtDutch Cuisine
In het Scandinavisch ingerichte Heimat in Utrecht, kookt chef Niels van Zijl een creatief, natuur-geïnspireerd menu. Elk gerecht, zoals hoender met abrikoos en een vegetarische foie gras van paddenstoelen, benadrukt verse ingrediënten en verfijnde smaken. Een fijne plek waar comfort en culinaire innovatie samenkomen.
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Online reserveren
Waarderingen
- Groene Michelin ster
Reviews
2026
Tijdens de zondagmiddag van ons bezoek zit Heimat vol met vrolijke, overwegend jongere gasten. Bij navraag blijkt dat de lunchcultuur in Utrecht helemaal is doorgedrongen, zeker in de weekenden. Er hangt een opgewekte sfeer in de rustig ingerichte ambiance met veel aandacht voor natuurtinten. Links achterin zien we het kookteam...
Benieuwd naar de hele recensie?
2025
De jonge en ambitieuze chef Niels van Zijl deed ervaring op bij niet de minsten als De Librije in Zwolle en Kadeau in het Deense Kopenhagen. Maar hij keerde terug naar zijn heimat Utrecht, om er een eigen casual, fine dine-restaurant te starten, waarbij toegankelijkheid en comfort sleutelwoorden zijn, net...
Benieuwd naar de hele recensie?
Openingstijden
| Zondag: | Lunch: 12:30 - 17:00 |
| Maandag: | Gesloten |
| Dinsdag: | Gesloten |
| Woensdag: | Diner: 18:00 - 23:00 |
| Donderdag: | Diner: 18:00 - 23:00 |
| Vrijdag: | Lunch: 12:30 - 17:00 Diner: 18:30 - 23:00 |
| Zaterdag: | Lunch: 12:30 - 17:00 Diner: 18:30 - 23:00 |
Meer info
Cuisine:
- Dutch Cuisine
- Scandinavisch
Diëet:
- Vegetarisch
Maaltijd:
- Lunch
- Diner


