De Jouster Toer
Joure, FrieslandFrans
In het hart van Joure biedt De Jouster Toer een verfijnde culinaire ervaring, geleid door chef Nick Brink en vinoloog Johan Schotanus. Geniet van heerlijke amuses, zoals houtskoolhapjes met schorsenerencrème, en zorgvuldig samengestelde menu's. De indrukwekkende wijnkaart, gepaard met persoonlijke verhalen van Johan, maakt het een paradijs voor wijnliefhebbers. Het kaasplankje en huisgemaakte friandises vormen een smaakvolle afsluiter. Een fijne plek waar gastronomie en gastvrijheid samenkomen.
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
Reviews
2025
De Jouster Toer in Joure staat al jaren garant voor een stabiel gastronomisch hoog niveau. Zowel de witte als de zwarte brigade laten weinig tot geen steekjes vallen. Tijdens ons bezoek staat eigenaar Johan Schotanus in de bediening en zwaait de jonge chef Nick Brink de scepter in de keuken....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
In het centrum van Joure, precies tegenover de monumentale Jouster Toer, runnen patron-cuisinier en vinoloog Johan Schotanus en gastvrouw Diana Thijsseling sinds 1996 hun sfeervolle huiskamerrestaurant. Hier is Friese gastvrijheid een grote vanzelfsprekendheid en word je tijdens een bezoek volledig in de watten gelegd. De eetzaal met witte tafels en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Als er een ranglijst zou zijn voor restaurants met een optimale prijs-kwaliteitverhouding zou De Jouster Toer hoog scoren. Je eet hier voortreffelijk en de door patron-cuisinier én vinoloog Johan Schotanus geselecteerde wijnen zijn bepaald niet voor de hand liggend. Dat alles voor een prijs die zeer concurrerend is. De inrichting...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Dat patron-cuisinier Johan Schotanus ook vinoloog is, wordt al snel duidelijk als we de wijnkaart openslaan. Want daar prijken vele juwelen op, ingedeeld op smaak en ook nog eens vriendelijk geprijsd. Inmiddels staat hij samen met zijn partner, gastvrouw Diana Thijsseling, alweer ruim vijfentwintig jaar garant voor een kwalitatief hoogstaande...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Patron-cuisinier én vinoloog Johan Schotanus en gastvrouw Diana Thijsseling staan al sinds 1996 garant voor een avond culinair tafelen en dat gaat gepaard met opperste gastvrijheid. In hun sfeervol en eigentijds ingerichte restaurant worden gerechten geserveerd die geïnspireerd zijn op de Franse en de Friese keuken. Van brood tot ijs...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Het restaurant van Johan Schotanus en Diana Thijsseling heeft een opfrisbeurt gekregen. Zo heeft het zwart-witte interieur wat groentinten erbij gekregen en zijn de schilderijen vervangen. Johan heet ons hartelijk welkom en we worden voorgegaan naar onze tafel. Daar staat de eerste amuse al klaar: gel en schuimpje van wortel....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
In Friesland wordt goed gekookt en De Jouster Toer is daar een exponent van. Sinds Johan Schotanus en Diana Thijsseling hier in 1996 begonnen, lijkt het elk jaar beter te worden. Omdat Schotanus zowel patron-cuisinier als vinoloog is, zijn de wijn-spijscombinaties uitstekend. De wijnkaart bevat originele namen en wordt regelmatig...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Diner: 17:00 - 21:00 |
Woensdag: | Diner: 17:00 - 21:00 |
Donderdag: | Diner: 17:00 - 21:00 |
Vrijdag: | Diner: 17:00 - 21:00 |
Zaterdag: | Diner: 17:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner