Restaurant Smink
Wolvega, FrieslandAziatisch
Bij Smink in Wolvega genieten gasten van verfijnde gerechten zoals tartaar van zeebaars en rogvleugel met kaviaar. Met een parade aan amuses en begeleidende wijnsuggesties creëert sommelier Ingeborg een sublieme ervaring. De open keuken en ontspannen sfeer versterken het culinaire avontuur. Smink belooft binnenkort te verhuizen naar een prachtig rijksmonument, waar fine dining centraal blijft staan.
Kenmerken
- Chef's table
- Open keuken
- Kindvriendelijk
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
De sfeer bij Smink is ongedwongen en in de open keuken zijn patron-cuisinier Jan Smink en zijn team al druk bezig met de voorbereidingen. Het duurt dan ook niet lang of er komt een parade aan amuses voorbij: staartstuk van wagyurund met gepofte rijst en shisoblad, tartelette met doperwten en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Bij Smink wordt niets aan het toeval overgelaten. Dit kleine restaurant, gevestigd in een voormalig bankgebouw, met een moderne inrichting en gemoedelijke sfeer, biedt plaats aan zo’n twintig gasten. Zowel de witte als zwarte brigade bedrijven horeca op hoog niveau en werken als één team samen. De Friese boerenzoon Jan...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Patron-cuisinier Jan Smink koestert liefde voor zijn roots en met producten van het Friese land waarmee hij als boerenzoon is grootgebracht kookt hij naar eigen zeggen de Smink-stijl. We vallen meteen met de deur in huis: hier wordt fabelachtig mooi gekookt. Van de eerste amuse tot aan de laatste friandise:...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Patron-cuisinier Jan Smink is een creatieve dwarsligger en dat bedoelen we positief. In Voedselbos Blesdijkerheide, waar geteeld wordt zonder kunstmest en pesticiden, verbouwt Smink geen aardappels en wortels, maar verveine, boekweit en hop. Van die laatste gaat Jan samen met zijn sommelier in de toekomst een bier ontwikkelen. Het is...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Oud-Librije kok Jan Smink is niet voor één gat te vangen. Naast restaurateur in zijn eigen restaurant kan hij als privé-chef worden ingehuurd, freelance als culinair adviseur en gastspreker. En dan is hij ook nog eens beschikbaar voor catering en events, foodstyling, productontwikkeling, demo’s en workshops. Je moet over een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Ex-Librije kok Jan Smink heeft een eigentijds restaurant waar de ambitie van afdruipt. Sinds de opening, verricht door Jonnie en Thérèse Boer, zit het vol. Je kiest hier tussen de vier en acht gangen en laat je verrassen met gerechten die in dit deel van Friesland nog niet werden geserveerd....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | (diner) 18:00 - 21:00 |
Donderdag: | (diner) 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 14:30 (diner) 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 14:30 (diner) 18:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner