De Kas
Amsterdam, Noord-HollandInternationaal
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
2024
Dat De Kas waanzinnig populair is en een reservering in dit unieke restaurant een tijdige planning van zijn bezoekers vraagt, begrijpen we maar al te goed. Wat een fijn restaurant is dit. Door de strakke en moderne inrichting, stijlvolle designelementen en de warme houten meubels hangt binnen in de grote...
2023
Restaurant De Kas, gevestigd in een grote lichte kweekkas, ligt in het Amsterdamse park Frankendael in Amsterdam Oost. Het is een van de eerste farm to table restaurants ter wereld en al jaren een vaste waarde in onze gids. Patrons-cuisiniers Wim de Beer en Jos Timmer hebben zich volledig toegelegd...
2022
Patrons-cuisiniers Wim de Beer en Jos Timmer hebben duurzaamheid en biologisch tot kunst verheven. In deze voormalige stadskwekerij in park Frankendael worden eigen kruiden en groenten verbouwd. De rest wordt gehaald uit de Beemster. Het is druk op de doordeweekse dag van ons bezoek met gasten uit binnen- en buitenland...
2021
In 2001 startte Gert Jan Hageman een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, met zijn omgebouwde stadskwekerij in het Amsterdamse park Frankendael. ‘Van plant tot bord’ luidde het credo en er werd in een gedeelte van zijn restaurantkas gezaaid, geoogst, geschoffeld en bewaterd om deels eigen verbouwde, eetbare planten,...
2020
Biologisch en duurzaam zijn trefwoorden. In deze oude stadskwekerij van glas worden deels eigen groenten en kruiden verbouwd. Verder worden alle ingrediënten ingekocht bij boeren uit de Beemster. Het restaurant is ruimtelijk, licht en altijd vol. Dat geeft een prettig soort rumoer terwijl we aan onze tafel voor twee toch...
2019
De ambiance blijft indrukwekkend. Dit restaurant van oprichter en voormalig chef-kok Gert Jan Hageman is gevestigd in een acht meter hoge kas van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij. Naast de eetruimte telt het complex onder meer een kleine kweekkas en een weelderige tuin. Daar worden bij voorkeur alle gewassen uit gebruikt,...
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Dinsdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Woensdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Donderdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner