De Kas
Amsterdam, Noord-HollandInternationaal
Gevestigd in een voormalige kwekerij, biedt De Kas een unieke beleving met gerechten vol verse, seizoensgebonden ingrediënten. Elk gerecht, van asperges in tempura tot makreel met bouillabaissesaus, reflecteert de focus op duurzaamheid en creativiteit. Een must-visit voor wie een culinaire en duurzame ervaring zoekt.
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
Restaurant De Kas biedt een culinaire ervaring die zijn unieke locatie en filosofie volledig weerspiegelt. Compagnons en chefs Jos Timmer en Wim de Beer voeren een prachtig restaurant op Amsterdamse bodem in een voormalige stadskwekerij in Park Frankendael. Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Het...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Dat De Kas waanzinnig populair is en een reservering in dit unieke restaurant een tijdige planning van zijn bezoekers vraagt, begrijpen we maar al te goed. Wat een fijn restaurant is dit. Door de strakke en moderne inrichting, stijlvolle designelementen en de warme houten meubels hangt binnen in de grote...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Restaurant De Kas, gevestigd in een grote lichte kweekkas, ligt in het Amsterdamse park Frankendael in Amsterdam Oost. Het is een van de eerste farm to table restaurants ter wereld en al jaren een vaste waarde in onze gids. Patrons-cuisiniers Wim de Beer en Jos Timmer hebben zich volledig toegelegd...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Patrons-cuisiniers Wim de Beer en Jos Timmer hebben duurzaamheid en biologisch tot kunst verheven. In deze voormalige stadskwekerij in park Frankendael worden eigen kruiden en groenten verbouwd. De rest wordt gehaald uit de Beemster. Het is druk op de doordeweekse dag van ons bezoek met gasten uit binnen- en buitenland...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
In 2001 startte Gert Jan Hageman een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, met zijn omgebouwde stadskwekerij in het Amsterdamse park Frankendael. ‘Van plant tot bord’ luidde het credo en er werd in een gedeelte van zijn restaurantkas gezaaid, geoogst, geschoffeld en bewaterd om deels eigen verbouwde, eetbare planten,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Biologisch en duurzaam zijn trefwoorden. In deze oude stadskwekerij van glas worden deels eigen groenten en kruiden verbouwd. Verder worden alle ingrediënten ingekocht bij boeren uit de Beemster. Het restaurant is ruimtelijk, licht en altijd vol. Dat geeft een prettig soort rumoer terwijl we aan onze tafel voor twee toch...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
De ambiance blijft indrukwekkend. Dit restaurant van oprichter en voormalig chef-kok Gert Jan Hageman is gevestigd in een acht meter hoge kas van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij. Naast de eetruimte telt het complex onder meer een kleine kweekkas en een weelderige tuin. Daar worden bij voorkeur alle gewassen uit gebruikt,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Dinsdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
1097 DE, Amsterdam