De Saffraan
Amersfoort, UtrechtAziatisch
In de tot fine dining omgebouwde klipper ‘Hoop op Welvaart’ in de Eemhaven combineert De Saffraan Nederlandse ingrediënten met Aziatische invloeden. Patron-cuisinier Kars van Wechem brengt verfijnde smaken, zoals tataki van yellowfin-tonijn en roségebakken hert, prachtig op smaak en stijlvol gepresenteerd. Gastvrouw Monique Korteschiel en haar team zorgen voor warme service met unieke wijnsuggesties, waardoor een diner bij De Saffraan een ervaring is vol verfijning en sfeer.
Kenmerken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Jeunes Restaurateurs
Reviews
2025
Vanaf de kade van de Eemhaven stap je een andere wereld binnen in de tot fine dining omgebouwde klipper 'Hoop op Welvaart'. De warme aankleding met natuurlijke tinten en moderne droogbloemen maken de intieme ruimte sfeervol. Patron-cuisinier Kars van Wechem werkt met Nederlandse producten die hij voorziet van een Aziatische...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Patron-cuisinier Kars van Wechem en zijn partner, gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel, beide afkomstig van De Librije, staan al jaren borg voor een verfijnde keuken en een grote gastvrijheid. De Saffraan ligt aan de rand van het historische centrum van Amersfoort en is gevestigd in een oude zeilklipper die ligt...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Gevestigd in een antieke zeilklipper, de ‘Hoop op Welvaart’, op rivier de Eem. Op warme zomerdagen kun je aan dek eten, met een prachtig zicht vanaf het dekterras op de oude Koppelpoort en het waterverkeer. Kars van Wechem en Monique Korteschiel staan aan het roer, hij als begenadigd chef en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Chef Kars van Wechem en zijn partner, gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel, zijn beiden afkomstig uit de stal van De Librije en voeren alweer een aantal jaar hun ruim 100 jaar oude klipper met de naam Hoop op Welvaart in de haven van Amersfoort. De intieme kajuit is sfeervol en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Op een unieke locatie in de lokale haven van Amersfoort ligt een gerestaureerde kotter uit 1910. Daarop laten patron-cuisinier Kars van Wechem en zijn echtgenote, tevens gastvrouw en sommelier, Monique Korteschiel (die elkaar leerden kennen bij De Librije in Zwolle) hun gasten luxe dineren in een ongedwongen sfeer. Via een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
In de lokale haven van Amersfoort ligt een prachtig opgeknapte kotter afgemeerd, waarop patron-cuisinier Kars van Wechem uitstekend kookt en gastvrouw en sommelier Monique Korteschiel haar gasten hartelijk verwelkomt. Je komt via een trapje in het “vooronder”. Chique ingericht, een informeel sfeertje, kortom: een uitnodigende ambiance om een avond van...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Origineel servies, prachtig opgemaakte borden met mooie, soms indrukwekkende, combinaties. Sommelier Monique Korteschiel licht de wijnen toe die ons afwisselend positief en soms wat minder verrassen. Sashimi van tonijn smelt op de tong en gaat samen met garnituren van tomaat, limoenblad, milde wasabicrème en dressing met citroengras. Lekker met een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Diner: 18:00 - 21:30 |
Donderdag: | Diner: 18:00 - 21:30 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:30 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:30 - 21:30 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner