Fris
Haarlem, Noord-HollandAziatisch
Eddie Meijboom's Frans-Aziatische keuken in Haarlem biedt gerechten als coquilles met bloemkool en hazelnootmousse, geserveerd in een sfeervolle, ruime setting. De gerechten zijn inventief en uitgebalanceerd, met als topper de weergaloze dame blanche met huisgemaakt vanille-ijs en truffel. Een zaak met potentie!
Kenmerken
- Chef's table
- Kookworkshops
- Open keuken
- Terras
- Wijnproeven
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Net buiten het centrum van Haarlem ligt het etablissement van Eddie Meijboom en maître Julius Wever. Eddie kookt de Franse keuken met Aziatische invloeden. Op de menukaart à la carte naast menu's inclusief bites, amuses, brood en boter. Het is gezellig druk in het informeel ingerichte restaurant en de tafels...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Het tafellinnen is verdwenen, het logo aangepast en de menukaart vernieuwd. SVH Gezel Meesterkok Eddie Meijboom en maître Julius Wever leiden sinds maart 2023 restaurant Fris en aan gezonde ambitie geen gebrek. Er hangt een ontspannen sfeer in de ruime eetzaal die sfeervol en modern is ingericht met vierkante tafeltjes,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Fris is een prachtige zaak geworden: ooit een buurtrestaurant in het Haarlemmerhoutkwartier, nu met zijn ruime tafelzetting en een goud-oranjekleurige muur van vloerbedekking, een designjuweeltje. Rick May is de eigenaar en Eddie Meijboom de chef-kok, in afwachting van van Yorick de Groot uit De Bokkedoorns die rond verschijning van deze...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Eigenaar Rick May en zijn chef Danny Biesot voeren de Franse keuken met wereldse invloeden in dit sfeervolle restaurant dat tegen het centrum van Haarlem aan ligt. De inrichting is warm, met gelakte crème-kleurige tafels, wit tafellinnen, bruine comfortabel zittende stoffen stoelen, indirecte verlichting en een goede akoestiek. Geschikt voor...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde restaurants, waaronder Castell d’Empordà in het Spaanse La Bisbal en De Leuf in Ubachsberg, kreeg chef Rick May, geboren Haarlemmer, in 2014 de leiding over de keuken van Fris. Sinds 2016 is hij eigenaar van deze mooie zaak met eigentijdse inrichting midden...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
In dit onlangs verbouwde restaurant in een gegoede Haarlemse woonwijk is het vanavond vol en druk. Chef-kok en eigenaar Rick May kan ontegenzeglijk goed koken en in zijn vijfgangenverrassingsmenu proeven wij vanavond daarvan een aantal goede voorbeelden. Vanuit de klassiek Franse keuken experimenteert hij met oosterse ingrediënten en bereidingswijzen. Zo...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Wat een prettig adres is dit en des te meer na de prachtige verbouwing dit voorjaar. Bij de entree staat een opvallende rode kunststof lamp in de vorm van een vrouwenfiguur. Een andere blikvanger is de sfeervolle, met ledverlichting uitgeruste lamp, bestaande uit linnen doeken. Aan de muur schilderijen met...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Maandag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Diner: 18:00 - 22:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
- Mediteraans
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Diner