Damianz - Het Arresthuis
Roermond, LimburgAziatisch
In dit sfeervolle voormalige gevangenisgebouw biedt chef Jeroen van Gansewinkel verfijnde, seizoensgebonden gerechten in een open keuken. De verrassende combinaties van bietstructuren, coquilles met tom kha kai-saus en kalfsstoof met vadouvan zorgen voor een culinaire ervaring met aandacht voor detail. De bijzondere setting, met een prachtig terras en kruidentuin, maakt Damianz een bijzondere eetgelegenheid. Een aanrader voor een avond vol verwennerij.
Kenmerken
- Cocktailbar
- Vergaderruimte
- Open keuken
- Overnachting
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Dit voormalig gevang is vernoemd naar de voorlaatste bisschop van de Franse tijd; Damianus de Rijksgraaf van Hoensbroek. Op het terras van de luchtplaats genieten we tussen olijfbomen, naast de biologische kruidentuin, van een aantal mondvermaakjes. Een bonbon met wodka en ginger beer wordt helaas overheerst door het zoet van...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
De voormalige gevangenis in het centrum van Roermond bevat nog veel originele details, zoals stalen celdeuren en trappen in de centrale hal die naar de celblokken gaan (nu hotelkamers). Het restaurant is verdeeld over vier ruimtes, gescheiden door een loopgang en lage scheidingswanden. Hierdoor oogt de eetzaal knus en door...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
In de Roermondse binnenstad, in een statig pand dat tot 2007 dienstdeed als gevangenis, is Damianz gevestigd: het restaurant van vijfsterrenhotel Het Arresthuis. Met hotelkamers in de voormalige cellen, stalen celdeuren als toiletdeuren en een intiem terras op de voormalige luchtplaats ademt alles nog de historische functie. De inrichting en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
‘Crimineel lekker genieten’ vermeld de website. In de tot 2007 in gebruik zijnde gevangenis zetelt sinds 2011 ‘het Arresthuis’, een hotel mét restaurant Damianz onder leiding van chef-kok Jeroen van Gansewinkel. Hij kookt zonder boeien, maar wel heel boeiend. Amuses als bonbon ‘Seks on the Beach’, paling met lavas en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Woensdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Donderdag: | Lunch: 12:30 - 14:00 Diner: 18:30 - 21:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:30 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
Zaterdag: | Lunch: 13:00 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner