Margo Reuten, superchef in het Limburgse, knokte zich na een lichamelijke dip terug in de culinaire eredivisie. Haar (sterren-)restaurant staat nu op de 11e plaats van de Lekker Top-100 en samen met haar man, maître-sommelier Petro Kools, verwent zij de gasten.

Adres
Havenstraat 27, Maasbracht Kaart
Contact
0475465979 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Aanlegsteiger, kindermenu, open keuken, rolstoelvriendelijk, vergaderzaal

Recensie
De prachtige zaak van SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer en vinoloog Petro Kools is definitief terug is aan de top: een feest om hier te eten. De architectuur, het smetteloze interieur, de comfortabele fauteuils en linnengedekte tafels, het prachtige servies. En de halfopen keuken waar vakmanschap, inventiviteit en elegantie hand in hand gaan. Wij proeven welkomsthapjes als kroepoek met bieslookcrème; aspergegelei met peterseliecrème en venkelkrokant; makaron van tandoori met gelei van yoghurt en limoen. En amuses: aspergesoepje met piccalillyschuim, wortel met dragoncrème en kaffirbouillon, en een aardappelwafeltje met crème van chermoula en boekweit. Wat een raffinement! Bij een glas frisse Portugese vinho verde Loureiro begint ons menu met gemarineerde makreel met snijboon en ijs van komkommer. De vis verwerkt tot een rouleau, de snijboon in kaarsrechte spaghettislierten ernaast en koningskrab in een apart schaaltje. Verrassende opmaak, heerlijke smaken. Gevolgd door rode mul, à point gegaard en opgediend met gezouten citroen en ansjovis. Aan tafel schenkt de patronne-zelf er saus van kropsla overheen. Voor de reisgenoot: perfect malse kalfshaas op risotto met krokante zwezerik, truffel en paddenstoelen. En een verrukkelijke saus van eekhoorntjesbrood. Tot slot frambozencreatie op het ene bord, soufflé op het andere. De frambozen met balsamico en lemoncurd met kerrie: een geweldige smaakcombinatie. En de soufflé krijgt aan tafel een incisie waarin grand marnier wordt geschonken. Bij een ander bezoek proeven we kalfshaas met truffel, kalfszwezerik en cèpessaus op risotto. Geflankeerd door een bonbon van pure chocolade met ganzenlevervulling en topping van zuurstok, kers en pistache! Onberispelijke keuken. Da Vinci komt de Top-10 van deze gids binnen op positie 10.
Smaakbesef, creativiteit, doorzettings-vermogen, charme en durf hebben SVH Meesterkok Margo Reuten gemaakt tot wie ze is: een superchef. Zij weet zich gesteund door partner en SVH Meestergastheer en vinoloog Petro...
In het opvallende pand vlak aan de haven van Maasbracht is de entree met de verschillende niveaus imposant te noemen. De open keuken met glazen wand waar een groot deel...

Kenmerken

Kenmerken van: Da Vinci

Cuisine
Frans, Klassiek, Nederlands

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Veganistische opties, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Aanlegsteiger, kindermenu, open keuken, rolstoelvriendelijk, vergaderzaal

Openingstijden
zondag (lunch) 12:00 - 20:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
donderdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
zaterdag (diner) 18:00 - 21:00

Locatie
Havenstraat 27, Maasbracht

0475465979

info@restaurantdavinci.nl

Brigade

Gerelateerd nieuws