/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/zk8fGAemldJfT8BcKZSUwqGf5Q1UmvLXlGxZpytu.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/iP0WNXIjgADOwXwfoORkN1mD6yjCa8lozxI4wJd2.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/N10joAvjjuCe0IOqcXc1FrHUveFt9EoOi8teyXdC.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/nb5K7rGb1qfWHFSPHakY2nNpnbAxhAeF1Ka74LhW.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/ZggVTCkUaC6PMn4cqHelQpnGxB12535C4SO9YnwC.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/zk8fGAemldJfT8BcKZSUwqGf5Q1UmvLXlGxZpytu.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/iP0WNXIjgADOwXwfoORkN1mD6yjCa8lozxI4wJd2.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/N10joAvjjuCe0IOqcXc1FrHUveFt9EoOi8teyXdC.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/nb5K7rGb1qfWHFSPHakY2nNpnbAxhAeF1Ka74LhW.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/ZggVTCkUaC6PMn4cqHelQpnGxB12535C4SO9YnwC.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/j9au5Tu6GXjVsOgADP0rJYWJboJmC9ZgtGDKY6sI.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2025/11/HgHDUfGkZAHDe1ZVnTKtouHGOECRkceKcnxVpdB7.jpg)
Het Seminar
Zenderen, OverijsselFrans
Het Seminar, gevestigd in een voormalig klooster bij Zenderen, biedt een stijlvolle en eigentijdse ambiance waarin traditie en vernieuwing elkaar versterken. De ruime eetzaal met open keuken en warme accenten vormt het decor voor de Franse keuken van chef Daniël Schutte, die duurzaamheid en lokale herkomst als uitgangspunt neemt. Groenten uit eigen tuin, vlees van het eigen Gasconne-varken en kazen van de naastgelegen kaasmakerij bepalen het karakter van de gerechten. De bediening onder leiding van Lennart Faber is hartelijk en professioneel, met kennis van wijnen en gerechten. Een restaurant waar vakmanschap, respect voor het product en gastvrijheid samenkomen.
Kenmerken
- Chef's table
- Vergaderruimte
- High tea
- Kookworkshops
- Open keuken
- Privé diner
- Serre
- Terras
- Traiteur
- Online reserveren
Reviews
2026
In het voormalige klooster net buiten Zenderen en Almelo huist Het Seminar. De grote eetzaal ademt een moderne en stijlvolle sfeer, met zijn open keuken, royale wijnkasten en visgraatparket. De ronde zitbanken zorgen voor een intieme setting, terwijl de kleurrijke fauteuils en sfeerverlichting warmte toevoegen aan het geheel. De keuken...
Benieuwd naar de hele recensie?
2023
Als onderdeel van de overkoepelende organisatie ‘Het Ideaal’ kookt men bij Het Seminar in Zenderen voornamelijk met producten uit eigen voorziening. SVH meesterkok Jelle Wagenaar kookt onder het motto ‘van grond tot mond’, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van dagverse producten uit eigen tuin en veestapel. Het restaurant –...
Benieuwd naar de hele recensie?
2022
Het oude klooster in een lommerrijke omgeving, waaraan Het Seminar zijn naam dankt, doet ruïneachtig aan maar is dat vanbinnen allesbehalve. De zeer ruime eetzaal is modern ingericht is en contrasteert aangenaam met het exterieur. De stoelen in diverse kleuren vormen een warm en vrolijk accent. Boven de tafels hangen...
Benieuwd naar de hele recensie?
2021
Hier geen standaard menukaart; er wordt gekookt met het aanbod van de dag. ‘Van grond tot mond’. De kookstijl is gevarieerd met respect voor alle producten die het team vanuit dit concept zoveel mogelijk van eigen grond en bodem betrekken. Het Seminar van Willem en Leonique Bokhove, maakt onderdeel uit...
Benieuwd naar de hele recensie?
2020
“Van grond tot mond”, dat is het ideaalbeeld van de nieuwe eigenaar van het Seminar, een overkoepelende organisatie die door het leven gaat als ‘Het ideaal’. Met een concept dat ervoor moet zorgen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden wil Het Ideaal puurheid, eerlijkheid en duurzaamheid laten floreren. Onderdeel daarvan is...
Benieuwd naar de hele recensie?
2019
Bij aankomst oogt voormalig klooster Het Seminar statig en sereen. Binnen heerst een ontspannen sfeer. Voorop staan gastvrijheid en de juiste aandacht voor elke gast. Vanavond wordt het diner geserveerd in de serre waar uit de keuken van SVH Meesterkok Jelle Wagenaar één eenvoudige amuse van salami komt. Gelukkig verjaagt...
Benieuwd naar de hele recensie?
Openingstijden
| Zondag: | Gesloten |
| Maandag: | Gesloten |
| Dinsdag: | Gesloten |
| Woensdag: | Diner: 17:00 - 23:00 |
| Donderdag: | Diner: 17:00 - 23:00 |
| Vrijdag: | Diner: 17:00 - 23:00 |
| Zaterdag: | Diner: 17:00 - 23:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Diner
