Monarh
Tilburg, Noord-BrabantFrans
In een voormalige missiehuis, biedt Monarh een spannende mix van klassieke en gedurfde Franse gerechten, samengesteld door chef Paul Kappé. Met visuele pracht en culinaire finesse worden gerechten zoals langoustine en duivenborst gepresenteerd. Sommelier Ralph Kappé begeleidt elk gerecht met verrassende wijnen. Monarh is een ervaring van uitmuntende creativiteit in een sfeervolle setting.
Kenmerken
- Chef's table
- Vergaderruimte
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin ster
Reviews
2025
Deze plezierige zaak van chef Paul en zijn broer gastheer en sommelier Ralph Kappé heeft zich ontwikkeld tot een gastronomische hotspot met een eigen, spannende en gedurfde stijl. De basis is onmiskenbaar Frans, maar de creativiteit van de chef kent weinig grenzen. We zitten in de gewelfde eetzaal, gesitueerd in...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Waar ooit de missionarissen van Het Heilig Hart hun dagelijkse maaltje kookten en aten is in het 125 jaar oude klooster inmiddels een gastronomisch restaurant gevestigd, aangevoerd door chef Paul Kappé en zijn broer, maître en sommelier Ralph Kappé. En we vallen meteen met de deur in huis: hier wordt...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Eten bij Monarh is een belevenis. Veel, zo niet alles, wordt ingezet om het de gasten naar de zin te maken. Van het aperitief met amuses op het terras tot aan de overdaad aan friandises bij de koffie en de thee. We proeven veel liefde voor gastheerschap en keukentechniek. Maar...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
De sereniteit van het voormalige klooster is nog steeds voelbaar in het huidige restaurant Monarh. De inrichting is luxe en klassiek maar niet overdreven. Gecapitonneerde lederen kuipstoelen aan mooi met linnen opgedekte tafels, op een visgraten parketvloer. Een prachtig gewelfd plafond en weelderige grote bloemstukken. Alle mooie materialen komen tot...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Geopend in 2014 en vanaf dag één een doorslaand succes. Restauranteigenaar Danny Kovacevic, in een ver verleden taxichauffeur en portier, bleek een neus te hebben voor de horeca, werkte zich zes slagen in de rondte en kan nu bogen op inmiddels een klein imperium, waaronder het innovatieve Monarh. Het restaurant...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Ooit was dit een klooster van missiepaters, nu verwent chef Paul Kappé hier zijn gasten met creatieve gerechten. Gastheer-sommelier Ralph Kappé regeert over de bediening en de wijnen. Het plafond van de moderne eetzaal is gewelfd, wat de akoestiek niet bevordert. Maar de lekkernijen in ons viergangen verrassingsmenu maken alles...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Chef-kok Paul Kappé zwaait de Franse scepter met wereldwijde invloeden in de keuken terwijl zijn broer Ralph gastheer en sommelier is. Het is druk in het voormalige klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’. De drie amuses worden in één keer geserveerd. Een van binnen vloeibaar appel- en venkelbolletje,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Diner: 18:00 - 21:30 |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:30 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:30 - 21:30 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:30 |
Zaterdag: | Diner: 18:00 - 21:30 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner