De bouw van Monarh begon in 2013 in de voormalige keuken in het souterrain van het Tilburgse klooster Missiehuis. Dat klooster werd gebruikt door de Missionarissen van het Heilig Hart (lokaal ook wel "rooi harten" genoemd) sinds de opening in de jaren 1890. Het klooster werd later een rijksmonument en werd in 2010 na zijn sluiting verkocht om te worden verbouwd tot een appartementencomplex en kantoorgebouw. Restaurant Monarh opende zijn deuren op 5 december 2014. De naam is een samentrekking van Monastère Rooi Harten. De eigenaar is Danny Kovacevic en Paul Kappé is de chef-kok. Zijn broer, Ralph Kappé, is de sommelier. Het restaurant biedt lunch en diner en heeft gerechten uit de Franse en internationale keukens. Het interieur is wit en wordt gekarakteriseerd door kruisgewelven, die worden ondersteund door vierkante zuilen, en boogramen. Monarh beschikt over een open keuken en een terras en biedt plaats aan ruim 60 gasten. In 2016 ontving Monarh media-aandacht, nadat het een zwevende amuse had aangekondigd. Het gerecht wordt geserveerd op een supergeleider, die met vloeibaar stikstof koud is gemaakt en maximaal drie minuten boven een magneet kan zweven door middel van het Meissner-effect. De eigenaar en chef-kok lieten het proces zien in een uitzending van het programma RTL Late Night.

Adres
Bredaseweg 204-08, 5038 NK Tilburg Kaart
Contact
013-5365805 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, vergaderruimte, kookworkshops, live muziek, open keuken, parkeerplaats aanwezig, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, vergaderzaal, wijnproeverij

Recensie
Geopend in 2014 en vanaf dag één een doorslaand succes. Restauranteigenaar Danny Kovacevic, in een ver verleden taxichauffeur en portier, bleek een neus te hebben voor de horeca, werkte zich...
Ooit was dit een klooster van missiepaters, nu verwent chef Paul Kappé hier zijn gasten met creatieve gerechten. Gastheer-sommelier Ralph Kappé regeert over de bediening en de wijnen. Het plafond...
Chef-kok Paul Kappé zwaait de Franse scepter met wereldwijde invloeden in de keuken terwijl zijn broer Ralph gastheer en sommelier is. Het is druk in het voormalige klooster van de...

Kenmerken

Kenmerken van: Monarh

Cuisine
Frans, Internationaal

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Veganistische opties, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Chef’s table, vergaderruimte, kookworkshops, live muziek, open keuken, parkeerplaats aanwezig, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, vergaderzaal, wijnproeverij

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag Gesloten
dinsdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
woensdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:30
donderdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
vrijdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
zaterdag (diner) 18:30 - 21:30

Locatie
Bredaseweg 204-08, 5038 NK Tilburg

013-5365805

[email protected]

Brigade