Salon de Provence
Breda, Noord-Brabant
In de moderne setting van Salon de Provence biedt chef Niels van Kooten verfijnde gerechten vol verrassingen. Het à-la-carte-menu bevat creatieve gerechten zoals artisjok met zomertruffel en wagyu A5 met cavolo nero. Sommelier Bono van Veelen vult deze smaken prachtig aan met unieke wijnkeuzes. Van amuse tot dessert verrast elk gerecht met balans en verfijning. Het restaurant weet Franse elegantie te combineren met een ontspannen sfeer.
Kenmerken
- Open keuken
- Terras
- Online reserveren
Reviews
2025
Het klopt helemaal in dit moderne huiskamerrestaurant van chef Niels van Kooten en vaardig gastheer/sommelier Bono van Veelen. De grote ambities waarmee zij in 2020 zijn gestart worden inmiddels volledig waargemaakt. De amuses geven een voorproefje: mousse van tomaat met een ijspastille van basilicum, zoete aardappel met groene curry, en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Sommelier Bono van Veelen en chef Niels van Kooten hebben hun zaakjes goed voor elkaar in hun elegante huiskamerrestaurant in het bruisende hart van Het Ginniken, de bourgondische hotspot van Breda. Opperste service gaat hier gepaard aan Brabantse gastvrijheid waarbij professioneel handelen nooit uit het oog verloren wordt. Beide zijn...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Ze kennen elkaar van Manoir Inter Scaldes en inmiddels hebben sommelier Bono van Veelen en chef Niels van Kooten hun eigen eetpaleisje opgezet in het hippe Ginniken ten zuiden van Breda. In het sfeervolle semi-modern ingerichte huiskamerrestaurant met half open keuken en een mooie binnenplaats genieten we van oprechte gastvrijheid...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Jarenlang verwenden Jan en Pauline van der Sluijs hun gasten in La Provence in de Bredase wijk ’t Ginneken, nu doen twee jonge honden dat: Bono van Veelen en Niels van Kooten. Zij leerden het vak in topzaken als Inter Scaldes in Kruiningen. Bono is nu gastheer-sommelier, Niels chef de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Bijna twintig jaar een gevestigde waarde in de Baronie, dit elegante restaurant van Jan en Pauline van der Sluijs, ingericht in een weelderige combinatie van klassiek en chic, met gesteven linnen en antiek zilverbestek. De keuken van Jan is klassiek, ambachtelijk en smaakgericht, Pauline is zowel gastvrouw als sommelier. Na...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30 |
Woensdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30 |
Donderdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:30 |
Meer info
Locatie
4835 NH, Breda