Sinne
Amsterdam, Noord-HollandAziatisch
In een intieme setting in De Pijp verrast chef Alexander Ioannou met creatieve gerechten zoals knolselderij met truffel en frisse combinaties van tomaat en abrikoos. Met originele desserts en goedgekozen wijnen biedt Sinne een hoogwaardige culinaire ervaring. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding een puntje van aandacht is, maakt de eigenzinnige presentatie Sinne tot een bijzondere keuze.
Kenmerken
- Chef's table
- Open keuken
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
Restaurant Sinne is gevestigd in een niet al te groot, nogal donker pand in de Amsterdamse Pijp. Al een aantal jaar kookt chef Alexander Ioannou hier een eigenzinnig menu, waarin hij opvallende combinaties van ingrediënten en bereidingswijzen laat zien. Zo heeft hij een paar signature dishes, waaronder de knolselderij van...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
In de Amsterdamse Pijp gelegen pijpenla: een wat donker en sober, maar zeker niet ongezellig interieur, waarvan het achterste deel voorzien is van lichtgroene lambrisering en grenzend aan de open keuken, waar eigenaar en chef-kok Alexander Ioannou zijn mannetje staat. Hij kookt licht en eigentijds, maar schuwt de klassieke keuken...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Deze sympathieke zaak bij het Sarphatipark zou je zo voorbijlopen, maar eenmaal binnen word je omarmd door een warme en informele sfeer. Het team onder leiding van patron-cuisinier Alexander Ioannou en mede-eigenaar en sommelier Suzanne Sluijter is er alles aan gelegen om de gasten optimaal te laten genieten van spijs...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Oosterse en westerse invloeden komen samen in de karakteristieke pijpenla van chef Alexander Ioannou en gastvrouw en sommelier Suzanne Sluijter. Sinne is Zweeds voor zintuigen en die worden optimaal geprikkeld door de keukenprestaties van Alexander. Er is keuze à la carte en er zijn verschillende menu’s. Op de wijnkaart fijn...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
‘Sinne’ is een Zweedse term voor zintuig, gemoed, humeur en ‘state of mind’. De zintuigen worden in elk geval flink getriggerd in deze karaktervolle pijpenla aan de drukke Ceintuurbaan. Een strakke bar, ruwstenen wand, graffiti-kunst, gecapitonneerde muurbanken en grijze kuipstoelen aan dicht op elkaar staande houten tafeltjes. Patron-cuisinier Alexander Ioannou,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Vlamingen zeggen ‘goesting’, wij zouden het Zweedse woord ‘sinne’ omschrijven als ‘trek’ of ‘lust’. Die wordt hier aan de hoofdstedelijke Ceintuurbaan in ieder geval flink opgewekt door het veelkoppige koksteam dat onder leiding van eigenaar en half-Zweed Alexander Ioannou gepassioneerd bezig is in de open keuken, waarvandaan zalige geuren opstijgen....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | (diner) 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | (diner) 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
- Italiaans
- Mediteraans
- Vis
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner