’t Kalkoentje
Rhenen, UtrechtFrans
In een 17e-eeuwse boerderij aan de Nederrijn biedt ’t Kalkoentje een warme gastvrijheid en authentieke gerechten. Chef Nico Klaver combineert streekproducten met verfijnde Franse invloeden, zoals dorade in komkommerbouillon en lokaal wild van damhert. Met een zorgvuldig geselecteerd wijn- en thee-arrangement en een prachtig terras met uitzicht, creëert dit restaurant een onvergetelijke beleving in een rustieke setting.
Kenmerken
- Privé diner
- Terras
- Aan het water
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Wat een mooi welkom, buiten wacht een lid van de zwarte brigade ons op en leidt ons naar onze tafel. We lopen langs de broodoven op het terras. Die is nog behouden in deze goed onderhouden boerderij uit 1600 en vroeger werden hierin de stoofschotels gegaard. Onlangs is het terras...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Terwijl we genieten van het uitzicht op de grote walnotenboom en pootjebadende koeien in de Nederrijn, klinken we met een Delot Blanc de Noirs-champagne in de imposante rietgedekte boerderij van Nico en Casper Klaver. Al dertig jaar wordt hier topkwaliteit geleverd en dat proeven we meteen in de welkomsthapjes van...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Alleen de locatie is al de moeite van een bezoek waard. Maar daar zouden we de bourgondische keuken van Nico Klaver en Jesse Krol ernstig mee tekort doen. ’t Kalkoentje ligt aan de Neder-Rijn en is gevestigd in een prachtige rietgedekte boerderij. Bij mooi weer kun je op het mediterrane...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
De locatie is ronduit geweldig. Een fraaie rietgedekte boerderij gelegen aan de Neder-Rijn waar je kunt aanmeren met de boot. Op het Frans aandoende terras genieten we van het uitzicht en een aperitief met kleine hapjes als gado gado, zoetzure komkommergazpacho en briochetoast met biet en bieslook. Patron-cuisinier Nico Klaver...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Still going strong. Al meer dan dertig jaar kookt patron-cuisinier Nico Klaver klassiekers en vernieuwers met één doel: een onvergetelijk moment aan de dag van de gast toe te mogen voegen. ’t Kalkoentje ligt idyllisch aan de Hollandse Nederrijn waar je kunt aanmeren per boot. De ontvangst door de chef...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
't Kalkoentje ligt idyllisch aan de Nederrijn en je kunt per boot aanleggen. We worden al op het parkeerterrein opgewacht en naar het restaurant begeleid. Onder het genot van een glas Jean de Burigny champagne genieten we van het fenomenale uitzicht en laten we ons de amuse van romige langoustinecappuccino...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:00 - 20:30 |
Dinsdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:00 - 20:30 |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:00 - 20:30 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:00 - 20:30 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:00 - 20:30 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 13:00 Diner: 18:00 - 20:30 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
3911 TS, Rhenen