Foto 1 van ApiciusFoto 2 van ApiciusFoto 3 van ApiciusFoto 4 van ApiciusFoto 5 van Apicius

Apicius

Frans


Kenmerken

  • Chef's table
  • Vergaderruimte
  • Open keuken
  • Privé diner
  • Wijnproeven
  • Online reserveren
  • Reserveren per email
Toon minder

Waarderingen

  • Michelin

2024
Al vele jaren een betrouwbaar adres in het kleine centrum van Bakkum. De broers Thorvald en Gaylord de Winter hebben hier een prettig restaurant weten te creëren, waar uitstekend en op basis van de Franse klassieke keuken wordt gekookt. Bij binnenkomst valt wel op dat de eetzaal met rieten stoelen,...
2023
Dit restaurant van de broers De Winter ligt vlak bij het strand van het pittoreske plaatsje Bakkum. Gaylord is een bevlogen en prettige gastheer en Thorvald een kundig chef-kok. Nagenoeg iedere avond zit het hier vol dus reserveren is een must. Thorvald, opgeleid in de klassieke Franse keuken, kookt puur...
2022
Apicius is gesitueerd in een voormalige jarentwintigwoning. In de eetzaal zijn nog enkele originele glas-in-loodramen, zwarte plavuizen op de vloer, aan de muren kleurige schilderijen met havengezichten en in een nisje een vaas met bonte bloemen, met ernaast een borstbeeld van de naamgever van het restaurant. Gedegen vakmanschap, dat komt...
2021
Dit fraaie restaurant in Bakkum-centrum heeft zijn naam ontleend aan de vermogende Romein Marcus Gavius Apicius, die leefde in het begin van onze jaartelling. Er wordt aangenomen dat het oudste kookboek ter wereld van zijn hand is. Deze gastronoom soupeerde tot aan het einde van zijn leven zijn gehele vermogen...
2020
Al jaren een vaste waarde in deze gids. Met ditmaal louter lof voor de spijzen en wijnen van cuisinier Thorvald en gastheer-sommelier Gaylord de Winter. Hun in Bakkum-centrum gevestigde restaurant, met zijn fraaie glas-in-lood vensters, nissen met bloemstukken, plavuizen, schilderijen en rotanfauteuils aan gedekte tafels, barst deze avond uit zijn...
2019
Dit huiskamerrestaurant in het oude dorpscentrum van Bakkum dankt zijn naam aan de Romeinse burger Marcus Gavius Apicius die – zo wordt aangenomen – het oudste kookboek ter wereld heeft geschreven. Zijn passie lag bij de gastronomie. We proeven tijdens ons bezoek goede gerechten van patron-cuisinier Thorvald de Winter en...
2018
Het waait, maar binnen worden we warm ontvangen en vrijwel meteen komt chef-kok Thorvald de Winter met smakelijke amuses van paling, kreeft en tong. Een aangenaam welkom in dit restaurant in het oude dorpscentrum. De gemarineerde zalm waarmee ons menu begint, streelt het oog en de smaakpapillen. De vistranches staan...
Sale mockup

Word nu lid van Lekker!

  • Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
  • 100% objectief
  • Totaal overzicht van de beste restaurants
Word lid van Lekker

Openingstijden

Zondag: Gesloten
Maandag: Gesloten
Dinsdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:00
Woensdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:00
Donderdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:00
Vrijdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:00
Zaterdag: (lunch) 12:00 - 14:00
(diner) 18:00 - 21:00

Meer info

Cuisine:
  • Frans
  • Internationaal
  • Mediteraans
Diëet:
  • Vegetarisch
  • Glutenvrije opties
Maaltijd:
  • Lunch
  • Diner

Locatie

Van der Mijleweg 16
1901 KD, null