Bolenius
Amsterdam, Noord-HollandInternationaal
Bij Bolenius in Amsterdam draait alles om Dutch Cuisine, met groenten uit eigen tuin in de hoofdrol. Chef Luc Kusters creëert sensationele gerechten zoals zeetong met gefermenteerde appel, begeleid door harmonieuze wijnen in een Scandinavisch decor. Bolenius biedt een culinaire ervaring van topniveau.
Kenmerken
- Vergaderruimte
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Alliance Gastronomique
- SVH Meesterkok
Waarderingen
- Michelin ster
- Groene Michelin ster
Reviews
2025
Al jaren een vaste waarde in deze gids. SVH Meesterkok Luc Kusters kookt sinds 2010 een zeer stabiele en creatieve Dutch Cuisine met groenten in de hoofdrol. Liefst uit eigen moestuin die naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas gevestigd is. De elegante, lichte eetzaal is Scandinavisch ingericht met een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Mooi strak, sfeervol en licht ingericht restaurant met Scandinavische uitstraling in het hart van de hoofdstedelijke en industriële Zuidas. Bezocht door veel zakelijke gasten uit de nabije omgeving. SVH Meesterkok Luc Kusters kookt hier de Dutch Cuisine, schotels met zoveel mogelijk unieke, veelal biologische, duurzaam en maatschappelijk verantwoorde Hollandse producten,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
In het zakencentrum van de Zuidas te midden van woontorens, advocatenkantoren en banken is het sfeervol licht ingerichte restaurant Bolenius inmiddels een begrip. Sinds 2010, lang voordat het een trend werd, kookt patron en SVH Meesterkok Luc Kusters hier op gastronomisch niveau de Dutch Cuisine, want hij heeft de Nederlandse...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Bolenius heeft duurzame gastronomie hoog in het vaandel staan en dat blijft niet onopgemerkt. Zowel nationaal als internationaal wordt dit sfeervol en licht ingerichte restaurant geroemd, vanwege hun hedendaagse verrassende en moderne kookstijl. Patron en SVH Meesterkok Luc Kusters staat de Nederlandse keuken voor en werkt met de mooiste producten...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
‘Nieuw Amsterdam’ is wat de gastronomische keuken van SVH Meesterkok Luc Kusters voorstaat. Bolenius is dan ook het vlaggenschip van de beweging Dutch Cuisine, die zich inzet voor de promotie van de Nederlandse eetcultuur. Inspiratie wordt vanuit de hele wereld gehaald en vertaald naar een minimalistische Nederlandse keuken. Eat local...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Liggend in het hart van de hoofdstedelijke Zuidas en bezocht door veel zakelijke gasten uit de nabije omgeving. Sinds einde 2010 bestieren SVH Meesterkok Luc Kusters en mede-eigenaar SVH Meestergastheer Xavier Giesen hun strak ingerichte en ruimtelijke Bolenius (Kusters moeder draagt deze historische Amsterdamse achternaam) en sindsdien bestormen zij zo’n...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
In het betonnen woon- en kantoorwoud van de Amsterdamse Zuidas heeft deze modern en Scandinavisch ingerichte zaak zich als een culinaire oase ontpopt. Pal voor het raam staan boerenkoolstruiken in een pot, een creatieve verwijzing naar de iets verderop gelegen eigen moes- en kruidentuin. Bolenius hanteert de ‘Nieuw Amsterdamse keuken’...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2018
SVH Meesterkok Luc Kusters bereidt met zijn brigade culinaire creaties volgens de regels van Dutch Cuisine: oftewel er wordt nadruk gelegd op duurzaamheid, gezondheid, gebruik van streekproducten, natuurlijke volle smaken, innovatieve bereidingen. Iets verderop in dit nieuwe betondorp aan de Zuidas heeft hij een eigen moestuin voor de dagverse aanvoer....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Woensdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
- Dutch Cuisine
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
1082 MT, Amsterdam