Het vlaggenschip van de Dutch Cuisine Kamperlam, zeetong uit de Noordzee, kaviaar uit Eindhoven en groenten, veel groenten. Dat is Bolenius. Tuinbonen, knolselderij, liefst uit eigen tuin, pal naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas. En verder duurzame vis- en vleesproducten van de hoogste kwaliteit. Luc Kusters kookt er sinds 2010 mee in de keuken van Bolenius, met veel succes. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groentenrestaurant. In 2021 volgde ook nog een Groene Michelinster!

Adres
George Gershwinlaan 30, 1082 MT Amsterdam Kaart
Contact
0204044411 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, open keuken, private dining, rolstoelvriendelijk, invalidentoilet, terras, vergaderzaal

Recensie
In het zakencentrum van de Zuidas te midden van woontorens, advocatenkantoren en banken is het sfeervol licht ingerichte restaurant Bolenius inmiddels een begrip. Sinds 2010, lang voordat het een trend...
Bolenius heeft duurzame gastronomie hoog in het vaandel staan en dat blijft niet onopgemerkt. Zowel nationaal als internationaal wordt dit sfeervol en licht ingerichte restaurant geroemd, vanwege hun hedendaagse verrassende...
‘Nieuw Amsterdam’ is wat de gastronomische keuken van SVH Meesterkok Luc Kusters voorstaat. Bolenius is dan ook het vlaggenschip van de beweging Dutch Cuisine, die zich inzet voor de promotie...
Liggend in het hart van de hoofdstedelijke Zuidas en bezocht door veel zakelijke gasten uit de nabije omgeving. Sinds einde 2010 bestieren SVH Meesterkok Luc Kusters en mede-eigenaar SVH Meestergastheer...
In het betonnen woon- en kantoorwoud van de Amsterdamse Zuidas heeft deze modern en Scandinavisch ingerichte zaak zich als een culinaire oase ontpopt. Pal voor het raam staan boerenkoolstruiken in...
SVH Meesterkok Luc Kusters bereidt met zijn brigade culinaire creaties volgens de regels van Dutch Cuisine: oftewel er wordt nadruk gelegd op duurzaamheid, gezondheid, gebruik van streekproducten, natuurlijke volle smaken,...

Kenmerken

Kenmerken van: Bolenius

Cuisine
Nederlands

Reservering

Dieet
Vegetarisch, Veganistische opties, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Chef’s table, open keuken, private dining, rolstoelvriendelijk, invalidentoilet, terras, vergaderzaal

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag Gesloten
dinsdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
woensdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
donderdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:00 - 21:00
zaterdag (diner) 18:30 - 21:00

Locatie
George Gershwinlaan 30, 1082 MT Amsterdam

0204044411

[email protected]

Gerelateerd nieuws