De Groene Lantaarn
Staphorst, OverijsselFrans
In Staphorst biedt De Groene Lantaarn onder leiding van SVH Meesterkok Jarno Eggen een hoogstaand menu vol originele smaken. Met een warm ontvangst en een eigentijdse, kleurrijke eetzaal, worden gerechten als snoekbaars met kaviaar en sappige ree tot in de perfectie geserveerd. De passie van Jarno en zijn partner Cindy Borger maakt dit restaurant een geliefde keuze voor fijnproevers.
Kenmerken
- Chef's table
- Vergaderruimte
- Kookworkshops
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Terras
- Traiteur
- Kindvriendelijk
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn partner SVH Meestergastvrouw Cindy Borger hebben het afgelopen jaar beslist niet stilgezeten. In februari traden zij toe tot de prestigieuze culinaire club Les Grandes Tables du Monde, in maart slaagde Cindy voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw en in mei werden zij de nieuwe eindverantwoordelijken van restaurant Poortman in Veeningen dat onder hun hoede de topkwaliteit van De Groene Lantaarn levert, maar dan op een iets eenvoudiger level. En tussendoor weten zij in hun charmante en innemende restaurant in Staphorst dezelfde gastronomische kwaliteit te garanderen die de gasten al jaren van het stel gewend zijn. We worden aan de voordeur opgewacht en begeleid naar een fijne tafel in de eetzaal die ruim opgezet is. Chique met rokgedekte tafels die hip met rundervellen zijn bekleed. Kleurrijk en vrolijk, mede door de aanwezigheid van skateborden (de hobby van Jarno) die zijn omgetoverd tot bijzettafeltjes en wandversieringen. En last but not least: de lieve en hartelijke benadering, oprecht en zonder poespas, van Cindy en haar crew. Al snel brengt gastheer en sommelier Pieter-Jan Kruithof (já, de zoon van) ons een bijzonder fraaie Engelse bubbel, een blanc de blanc van Gusbourne uit Sussex. Vervolgens overstelpen de amuses elkaar en smaakt het ene hapje nog lekkerder dan het andere, waarbij de rundertartaar met schuimige jalapeñosaus ons meteen al in vervoering brengt. We kiezen voor vier gangen en trappen af met een signature van Jarno: ‘beschuit met zwarte muisjes’ ofwel krokante aardappelrösti waarop romige bieslookcrème afgetopt met een dikke laag kaviaar. Cindy schenkt hier een fino bij van het huis Colosia uit El Puerto de Santa María. Wat een feestje. Het mootje snoekbaars met gevulde morilles, dubbelgedopte erwten, gekaramelliseerde en rauwe witlof en stroperige rodewijnjus is tot in de perfectie bereid en dat geldt ook voor de sappige moot ree uit de regio, waarbij aan te raden is de begeleidende praline van pompoenpitjes gewoon met je vingers op te likken. Want dat kan, bij Jarno en Cindy. Dit alles krijgt begeleiding van een mooie fles wulpse Fosse-Sèche Arcane van Adrien en Guillaume Pire. Speciale vermelding voor het zilveren tafelei waaruit je naar wens bestek kunt kiezen, met fijn veel lepels ook om je sauzen mee te kunnen oplepelen. Als afscheidspresentje krijgen we een zakje homemade molenmeel mee om thuis ‘flensjes van Jarno’ te kunnen maken. Stijgt met maar liefst 7 plekken overtuigend naar plaats 3 in de Top-10 van deze gids.
Lees meer 2024
SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn partner, gastvrouw en sommelier Cindy Borger, zijn erin geslaagd om een eigenzinnig gastronomisch paradijs te creëren in het Overijsselse Staphorst. Wij wanen ons in een levend schilderij van een oude Hollandse meester, want uitzicht op hun molen waar het koren voor homemade brood en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Staphorst mag zich sinds de komst van SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn partner, gastvrouw en sommelier Cindy Borger verheugen in een gastronomische place to be. De Groene Lantaarn, gevestigd in een oude hallenhuisboerderij, ligt tussen de weilanden net buiten de kern van het dorp. De chef ontvangt ons persoonlijk...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
SVH Meesterkok Jarno Eggen en gastvrouw-sommelier Cindy Borger blijven zichzelf overtreffen. Hun gloednieuwe onderkomen in Staphorst is in vol bedrijf, de eetvertrekken puilen uit, in de keuken staat een perfect op elkaar ingespeeld team en de jonge bedienbrigade is vlot en vakkundig. En wat een entree! Ons loopje vanaf het...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn partner, gastvrouw en sommelier Cindy Borger, hebben na hun vertrek uit Zuidwolde een prachtige zaak neergezet in het pittoreske Staphorst. Een indrukwekkende korenmolen uit 1854 flankeert de locatie, die landelijk gelegen is en gezegend met een heerlijke tuin. Jarno kookt het liefst met producten...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Een korenmolen uit 1854 flankeert de Staphorster locatie van De Groene Lantaarn. In hun nieuwe zaak kunnen patron-cuisinier Jarno Eggen en gastvrouw Cindy Borger hun talenten verder ontwikkelen. De keuken biedt de chef alle ruimte om zijn creativiteit te laten gaan. Elk gerecht is prachtig op smaak en bewijst het...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Eind mei 2019 zal dit restaurant Drenthe ontvallen omdat patrons Cindy Borger en SVH Meesterkok Jarno Eggen een nieuwe stek betrekken in Staphorst (Overijssel). Tot die tijd kan er nog gesmuld worden in deze prachtige Saksische boerderij. Daarna wordt onder dezelfde naam en met hetzelfde ambitieuze team Overijssel betoverd. Op...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2018
Een beetje verscholen tussen het groen vinden we in een prachtige Saksische boerderij aan de rand van de gemeente het eetparadijs van SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn partner Cindy Borger. Zij combineren Drentse hartelijkheid met een hoog culinair niveau. Het restaurant heeft veel ruimte tussen de tafels en een...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 18:00 - 21:00 |
Zaterdag: | Diner: 18:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
- Vis
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner