Restaurant Hendrik van Maurick Restaurant Hendrik van Maurick is gelegen in Kasteel Maurick in Vught. Het kasteel biedt tevens onderdak aan de informele brasserie Catharina van Maurick, 3 hotelsuites en ruimten voor bruiloften, feesten en private dinings. Om de door ons gewenste hoge kwaliteit te leveren heeft fine dining restaurant Hendrik van Maurick een eigen keuken en een eigen keukenbrigade. Beide restaurants liggen fysiek van elkaar gescheiden op het kasteelterrein. Kasteel Maurick heeft een rijke historie. De eerste bebouwing op deze plaats dateert van de 13e eeuw, al in 1421 was er sprake van kasteel Maurick en in de 18e eeuw kreeg het kasteel de functie van hotel-restaurant. Restaurant Hendrik van Maurick werd in september 2015 geopend door compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo en beschikt over 44 couverts. In het restaurant leggen we de focus op kwaliteit en doen we er alles voor om onze gasten een zeer goede en onderscheidende maaltijd en een gastronomische, gastvrije beleving te bieden. Hendrik van Maurick is geopend voor lunch en diner en beschikt over een prachtig terras. Gasten parkeren gratis op het ruime eigen parkeerterrein. Kookfilosofie De keuken van Hendrik van Maurick laat zich omschrijven als een gastronomische ontdekkingsreis over de hele wereld. Het gebruik van seizoensgebonden en regionale producten staat voorop. Samen met eigenaar Niek van Lieverloo is met Chefkok Martin Ruisaard voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, zowel in de regio als mondiaal. In zijn vakantie reist hij de hele wereld over van Afrika tot Vietnam. Niek brengt smaken uit verschillende landen bij elkaar tot één smaakvol gerecht, met de klassieke Franse keuken als vertrekpunt. Signatuurgerechten Voorbeelden van (signatuur)gerechten: Dungesneden beef, amandel, pastinaak, truffel Coquille, Shiso, Kimizu, oester, koolrabi Lulo, Dulce de Leche, crumble van bruine suiker, krokant van Hibiscus Herkomst producten Onze producten komen van kwaliteitsleveranciers als Fromagerie Guillaume (kaas) en Vanilla Venture (o.a. specerijen). Verder betrekken we veel van ondernemers uit de regio die dezelfde passie hebben voor kwaliteit en voor het vak als wij. Zo laten wij onze eigen groentes telen door de Smaeckacker, die biologisch teelt en waar de groenten gevoed worden met een oerbacterie. Van De Stoerderij betrekken we waterbuffelyoghurt omdat de smaak van hun yoghurt het dichtst in de buurt komt van de volle, romige smaak van waterbuffelyoghurt die Niek proefde in Sri Lanka. Poule den Dungen komt van bij ons om de hoek en is een zuivere afstammeling van Poulet de Bresse. Onze eenden komen van de Helvoirtse eendenboerderij. Op het kasteellandgoed hebben we een eigen kruidentuin en bijenkasten die honing leveren. Wijn De wijnkaart biedt rond de 120 wijnen, exclusief de huiswijnen. Een glas huiswijn kost € 5,50 / € 6,50 (er zijn 2 soorten) en een glas Yveline Prat champagne € 11,00. Naast de huiswijnen en de Champagne Ayala Brut Majeur bieden we een cava per glas aan en worden de wijnen uit het wijnarrangement per glas geschonken. Daarnaast maken we gebruik van een Coravin, waarmee we nog eens 10 wijnen per glas schenken, allemaal onder de € 20,00. We zorgen ervoor dat naast de sommeliers, ook de overige bedieningsmedewerkers weten welke wijnen uit het wijnarrangement er geschonken worden, iets wat regelmatig complimenten oplevert omdat gasten het waarderen dat alle medewerkers zo betrokken zijn. Onze wijnen kopen we in bij onder meer de volgende leveranciers: ad Bibendum, Verbunt-Verlinden, Smaragd Wijnen, de Champagnist, Nuova Sardegna, Dare Wines, Benier Global Wines, De Vughtse Wijnkoperij en Dis Donc. Hendrik als eigen label We brengen ons eigen bier, Gin, thee en kaas uit onder de naam ‘Hendrik’. Op de plaats van restaurant Hendrik van Maurick was vroeger een bierbrouwerij (de oude bierketel is te zien in het restaurant). Ons Hendrik-bier verwijst naar stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau die als legeraanvoerder Kasteel Maurick bewoonde en die vanuit het kasteel de stad Den Bosch heroverde op de Spanjaarden. In het bier zijn Spaanse en Nederlandse smaken gecombineerd als sinaasappel, amandel en hop. In onze eigen theemelange is onder meer verveine, kardemom, groene appel en kamille verwerkt, deze smaken zijn geïnspireerd op smaken uit landen die Niek heeft bezocht. Gastvrijheidsfilosofie We vinden het belangrijk om onze gasten in de watten te leggen en te verrassen met onderscheidende zaken. Zo zorgen we voor een warme ontvangst omdat arriverende gasten opgemerkt worden door een camerasysteem en een geluidssignalering bij de entree. De gast wordt door elke medewerker begroet en voor handtassen wordt een tassenkrukje aangeboden. We houden de voorkeuren van terugkerende gasten bij en gebruiken 2 typen waterglazen waardoor we altijd zonder vragen het juiste water kunnen bijschenken. We bieden onderscheidende alcoholvrije aperitieven aan, zoals double Dutch tonic gearomatiseerd met granaatappel en basilicum gecombineerd met Seedlip Spice (een alcoholvrije drank gemaakt met dezelfde botanicals als gin). Sauzen worden vaak aan tafel uitgeserveerd en bij de thee en koffie serveren we friandises. In plaats van een door het keukenteam samengesteld bord kaas kunnen gasten hun keuze maken van de kaaswagen. We serveren onze gerechten op prachtig servies, zoals de handgemaakte Nederlandse borden van Maravillas. Gasten kunnen reserveren voor onze Chef’s table die in de keuken geplaatst is. We gaan niet alleen met respect met onze gasten om, maar ook met elkaar. Zo geven wij en het team elkaar elke dag een hand om te benadrukken dat we met respect voor elkaar én onze gasten omgaan.

Adres
Maurick 3, 5261 NA Vught Kaart
Contact
073 204 8028 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Aanlegsteiger, chef’s table, vergaderruimte, high tea, honden toegestaan, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, vergaderzaal, wijnproeverij

Recensie
Een middeleeuws kasteel compleet met slotgracht en ophaalbrug: romantischer kan bijna niet. Logisch dat de orangerie op de binnenplaats een geliefde bruiloftslocatie is. In het kasteel is de eetzaal modern...
Op een boogscheut van Vught ligt het middeleeuwse kasteel Maurick van Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo, dat naast het restaurant ook nog Brasserie Catharina van Maurick herbergt. Hier...
Verscholen in de bosrijke omgeving van Vught, op een eilandje in rivier de Dommel, ligt het idyllische Kasteel Maurick. Sinds 2015 openden compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo...
Net buiten Vught, op een eilandje in rivier de Dommel, ligt het idyllische Kasteel Maurick. Hier runt sinds 2015 chef Niek van Lieverlooi, samen met zakenpartner Klaas van Leengoed, restaurant...
Dit restaurant bevindt zich in een verscholen kasteel in de natuur op een eiland in de rivier de Dommel. Het horecadeel van general manager Klaas van Leengoed en chef de...

Kenmerken

Kenmerken van: Hendrik van Maurick

Cuisine
Frans, Internationaal, Nederlands

Reservering

Dieet
Vegetarisch, Veganistische opties, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Aanlegsteiger, chef’s table, vergaderruimte, high tea, honden toegestaan, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, vergaderzaal, wijnproeverij

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag Gesloten
dinsdag (diner) 18:00 - 22:00
woensdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:00 - 22:00
donderdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:00 - 22:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:00 - 22:00
zaterdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:00 - 22:00

Locatie
Maurick 3, 5261 NA Vught

073 204 8028

[email protected]

Brigade