Perceel
Capelle aan den IJssel, Zuid-HollandInternationaal
Gevestigd in een oud gemeentehuis in Capelle aan den IJssel, biedt Perceel prachtige gerechten vol seizoensgebonden ingrediënten. Chef Jos Grootscholten en sommelier Sharon Tettero combineren zeebaarstartaar en gebakken zeeduivel met elegante wijnen. Het lichte interieur en verfijnde opmaak van de gerechten maken het een perfecte plek voor liefhebbers van verfijnde smaken en moderne keuken.
Kenmerken
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
Aangesloten bij
- Les Patrons Cuisiniers
- Nierstichting
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
Ooit het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en sinds 2010 in gebruik als restaurant. Het grote en statige pand met hoge plafonds heeft een rustig interieur met hout en koper waardoor alle aandacht naar de gerechten kan gaan. Want die blinken uit in beeldschone presentaties. Patron-cuisinier Jos Grootscholten kookt...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Perceel is gevestigd in het voormalige raadhuis van Capelle aan den IJssel en bij mooi weer is het heerlijk toeven op het sfeervolle terras met zicht op de Hollandse IJssel. We worden hartelijk onthaald door patron-cuisinier chef Jos Grootscholten die ons voorgaat naar onze tafel. Zorgvuldig gedekt met een chic,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Twaalf jaar zitten ze alweer in een sfeervol verbouwde voormalige gemeentehuis van Capelle, pal aan de Hollandsche IJssel: de getalenteerde chef-kok Jos Grootscholten en zijn hartelijke echtgenote, gastvrouw Sharon Tettero. In een decor van hoge lambriseringen, houten vloer, muurbanken, ronde tafels, aangenaam zittende fauteuils, kleurige kunst en een droogboeketten-object aan...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Het oude gemeentehuis van Capelle is de locatie van dit hartveroverende restaurant dat elf jaar geleden werd geopend door de bekwame chef Jos Grootscholten (Noma, Martín Berasategui en Beluga) en zijn goedlachse en energieke echtgenote Sharon Tettero. Het interieur is opnieuw onder handen genomen en biedt meer ruimte rond lange...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Stages bij Noma in Kopenhagen, gewerkt in San Sebastian bij Lasarte-Oria en in Nederlandse topzaken als Beluga, Vermeer en Amstel Hotel. Chef Jos Grootscholten en gastvrouw-sommelier Sharon Tettero konden al bogen op een indrukwekkende carrière alvorens zij in 2010 hun eigen Perceel startten in de oude dorpskern van Capelle aan...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Jos Grootscholten is zo’n jonge chef die staat te kloppen op de deur van de gevestigde orde: wat een culinaire creativiteit! En wat een gastvrijheid offreert echtgenote Sharon Tettero. Hun zaak in het oude dorpscentrum met terras aan de rivier is volledig verbouwd en heeft een moderne uitstraling gekregen. Er...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Na acht jaar hebben de patrons
Jos Grootscholten en Sharon Tettero
hun restaurant in het oude gemeentehuis van Capelle drastisch verbouwd. Naar een ontwerp van Jeroen Smeele werden de hal en de restaurantzaal compleet vernieuwd. Eyecatcher is het ‘bloemenkunstwerk’ aan het plafond. Verder zijn er een chef’s table gekomen en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2018
Sharon Tettero en Jos Grootscholten draaien uitstekend in hun sfeervolle oud-gemeentehuis op de dijk met zomerterras langs de IJssel. Er is een zekere volwassenheid gedaald over de creatief-met-kurk-blijheid van het begin, zodat het ambachtelijke vakmanschap van de keuken voluit naar voren kan treden. Wat kan die Jos koken! We proeven...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:30 - 21:00 |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:30 - 21:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 13:30 Diner: 18:30 - 21:00 |
Zaterdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
2902 BC, Capelle aan den IJssel