Ciel Bleu
Amsterdam, Noord-HollandInternationaal
Vanaf de 23ste etage van het Okura Hotel in Amsterdam combineert Ciel Bleu fenomenaal uitzicht met topgastronomie. Chef Mike Klaassen en gastheer Francesco Simonelli bieden creatieve, luxe gerechten zoals blauwvintonijn met Oscietra-kaviaar en Noord-Hollands lam. Met een chique ambiance en deskundige wijnsuggesties van sommelier Noël Vanwittenbergh is Ciel Bleu een onvergetelijke ervaring in de Nederlandse gastronomie.
Kenmerken
- Chef's table
- Overnachting
- Privé diner
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Alliance Gastronomique
- SVH Wijnmeester
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
Het uitzicht vanaf de 23ste etage van het Okurahotel is fenomenaal en alleen deze view is al een bezoek waard. Maar daar doen we de brigade van restaurant Ciel Bleu wel ernstig mee tekort. Want hier wordt letterlijk en figuurlijk op gastronomisch hoog niveau gekookt. Chef Mike Klaassen, ervaring opgedaan...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Ciel Bleu is een begrip in binnen- en buitenland. Het luxe restaurant, gelegen op de 23ste etage van Hotel Okura biedt een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Maar de chique ambiance, de fenomenale gerechten en de fantastische wijnen boeien minstens evenzeer. De keuken onder leiding van executive chef Arjan Speelman en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Het fenomenale uitzicht over Amsterdam is een van de aantrekkingskrachten van het chique restaurant Ciel Bleu, op de 23ste etage van het Okura Hotel. Ook de uitstekend functionerende bediening die geruisloos opereert en de gerechten van goede toelichting voorziet is weldadig. Hoofdchef Arjan Speelman de culinaire scepter met chef de...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Grote veranderingen in restaurant Ciel Bleu, op de 23ste etage van het Okura Hotel. Na 20 jaar vertrok maître Pasquinel Kolk, hij is opgevolgd door Francesco Simonelli. En veteraan-sommelier Noël van Wittenbergh gaat met pensioen, maar zal als ‘honorary’ gedeeltelijk aanblijven. Barry Kleijne, die al vijf jaar met hem samenwerkte,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en chef-kok Arjan Speelman voeren inmiddels ruim vijftien jaar een internationale keuken in Ciel Bleu, te vinden op de 23ste verdieping van het chique Okura Hotel. Er is keuze uit drie menu’s die elke maand veranderen: het Experience-menu, het Guestronomy-menu en het kaviaar-menu. Zij presenteren elk...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Het vergezicht hier, vanaf de 23ste verdieping, blijft fenomenaal, evenals de zit in comfortabele fauteuils aan gerokte tafels. Ook onveranderd zijn het rustgevende interieur en het internationale bedienpersoneel dat zijn taken onder leiding van de innemende SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk vakbekwaam uitvoert. Een andere vastigheid is het verplichte menu dat...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Altijd een feest om te dineren bij deze mooie zaak op de 23ste etage van het Okura Hotel. Door de opstelling van het meubilair kunnen de gasten volop genieten van het uitzicht over Amsterdam. De chefs SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en Arjan Speelman koken fantastisch en de bedieningsbrigade onder leiding...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2018
De opmars van dit onberispelijke restaurant is opvallend. Komt het door de complete make-over op 23-hoog in het Okuragebouw, of door het inzicht van SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en keukenchef Arjan Speelman dat echte smaken het uiteindelijk winnen van culitrends? Hoe dan ook, wij worden bijna weggeblazen door het fantastische menu dat ons, voorzien van vakkundige uitleg, aangereikt wordt door restaurantmanager en SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk. Wat een lekkernijen, wat een schoonheden. Er zijn minihapjes als artisjok met raz al hanout en zeebrasem met shiitake en bij het voorgerecht is het meteen raak: dungesneden toro-tonijn met oestercrème, daikon pickels en dashi. Verrukkelijk van smaak, met daarbij een glaasje wonderwel combinerende sake (Born Tokusen). Gevolgd door nog iets oosters: tom yam met garnalen, kippenhuid en kaffirlimoen. Ronduit een delicatesse. En wat een prachtig glas silvaner (Wittmann, Rheinhessen) erbij. Het kan nog mooier: Kokmeijers signatuurgerecht van king crab met roomijs van beurre blanc en gezouten citroen. In een rechtopstaand zeewierhulsje met een dotje Baeri-kaviaar erbovenop. Plus een glas chablis premier cru (Montmain, Michel). Pure verfijning. Het feest gaat verder met zeebaars met mosseltjes, vlierbloesemsaus en goudkleurige meursault ‘Meix Chavaux’ van domaine Bohrmann. Gevolgd door een drieluikje van dorsetlam – rib, filet en schenkel – met een gekoelde donkerrode rioja reserva (Roda). En tenslotte Japans wagyu A5-vlees, supermals en met toch nog bite. Elegant en subtiel van smaak. Het garnituur: sjalotten, lenteui en ponzu. Bij een ander bezoek is ons menu een aaneenschakeling van topgerechten, visueel en smaaktechnisch. Met een zeer elegant dessert van aardbeien, yoghurtmousse, verveine, kersenbloesem en aardbeiencoulis. Ciel Bleu maakt vier stappen omhoog naar de 3de plaats van de Top-10.
Lees meer Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
Woensdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
Donderdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
Vrijdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
Zaterdag: | Diner: 18:30 - 20:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Diner
Locatie
1072 LH, Amsterdam