De Herberg van Smallingerland
Rottevalle, FrieslandFrans
Bekend om zijn gastvrijheid, serveert dit restaurant verfijnde vegetarische gerechten zoals rettich met krokante broccoli en umami edelgistsaus. Gastvrouw Aukje Westerhof zorgt voor een warme ontvangst, terwijl het creatieve menu en de smaakvolle desserts een onvergetelijke ervaring bieden. Ideaal voor een avond van ontspannen en culinair genieten.
Kenmerken
- Chef's table
- Vergaderruimte
- High tea
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Terras
- Traiteur
- Wijnproeven
- Online reserveren
- Reserveren per email
Reviews
2025
Wie De Herberg van Smallingerland binnenstapt, ontdekt meteen dat gastvrijheid hier hoog in het vaandel staat. Gastvrouw en vinoloog Aukje Westerhof verwelkomt ons hartelijk en begeleidt ons naar onze tafel. Voor een complete avond uit worden op de vrijdag en zaterdag minimaal vier gangen of meer geserveerd. We besluiten voor...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Patron-cuisinier Freddy Bult staat zelf weer achter het fornuis en samen met zijn partner, gastvrouw en vinoloog Aukje Westerhof voert hij de Nederlandse keuken met een vleugje nostalgie. Het zit chic in de zorgvuldig ingerichte eetzaal waar een beeld van Drentse Bartje de aandacht trekt. Bij navraag blijkt Freddy daar...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Deze uit 1791 stammende herberg is een centraal punt in Rottevalle. Je kunt er goed eten voor een prima prijs. Vergaderingen, partijen en kookworkshops behoren ook tot de mogelijkheden. Er is keuze uit meergangenmenu’s waar door gastvrouw Aukje Westerhof goed gekozen wijnen of non-alcolische dranken bij worden geschonken. Chef Wouter...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Inmiddels heeft chef-kok Kees Meinderts (De Librije, Landgoed Lauswolt) de leiding over de keuken gekregen en zijn eigenaren gastvrouw-sommelier Aukje Westerhof en patron Freddy Bult aan ‘de voorkant’ te vinden. Een stijgende lijn is ingezet met het aantrekken van dit culinaire toptalent dat ‘memorabel lekker koken’ met seizoensproducten hoog in...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Het pand waarin dit sfeervolle en klassiek ingerichte restaurant zich bevindt, is een van de oudste gebouwen van Rottevalle en stamt uit 1791. Veel historische details dragen bij aan een unieke sfeer. Dit jaar hebben patron-cuisinier Freddy Bult en gastvrouw en vinologe Aukje Westerhof hun 25 jaar ondernemerschap gevierd als...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Dit restaurant is gevestigd in het oudste pand (1791) van Rottevalle. Er zijn verschillende eet- en vergaderzalen en wij nemen plaats in de klassieke en sfeervol ingerichte eetzaal met haard en bedsteden. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. Uit de keuken van patron-cuisinier Freddy Bult komen authentieke Nederlandse gerechten met...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Een oude herberg, verschillende ruimtes, stijlvol en klassiek ingericht, een vrolijke en gemoedelijke sfeer. Patron-cuisinier Freddy Bult en gastvrouw en sommelier Aukje Westerhof hebben hun zaken goed voor elkaar. De herberg voert een nostalgische Nederlandse keuken met een moderne twist en enkele buitenlandse invloeden. Puur, vers, regionaal, liefst biologisch en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 12:30 - 17:00 Diner: 17:00 - 22:00 |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Donderdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Vrijdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Zaterdag: | Diner: 17:00 - 22:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner