Patron-cuisinier Soenil Bahadoer verbouwde de zaak tot een elegante eettempel en concentreert zich nu verder op het bereiden van goddelijke gerechten op basis van de klassiek Franse keuken én de recepten van zijn Surinaams-hindoestaanse moeder.

Adres
Beekstraat 1, Nuenen Kaart
Contact
+31402837336 Bellen Zie website
Enkele kenmerken

Recensie
Dit restaurant van SVH Meesterkok Soenil Bahadoer ziet er na een gedaanteverwisseling adembenemend mooi uit. Luxueus, licht met zachte aardse kleuren, moderne kunst, voortreffelijke lederen fauteuils, met smetteloos wit linnen gedekte tafels. We komen ook superlatieven tekort voor het beschrijven van de culinaire bedenksels van Bahadoer. Masala vada-biscuits met vadouvanzalf; pastinaakpralines met ras al hanout en lemmetjesschuim; krokante samosa met gekonfijte kip, papayacrème, ketjap en vijfkruidenpoeder; rode-linzensoep met bakeljauwremoulade. Zomaar wat duizelingwekkende welkomsthapjes. Intense Surinaams-Hindoestaanse smaken die de chef moeiteloos verweeft met de subtielere haute cuisine waarmee hij is opgeleid. Zo wordt bij wagyutartaar met sojakroepoek en creuses zoete thee van massamancurry geschonken en aan tafel afgetopt met versgedraaid raspsel van een blok oester-chili-ijs. Zout, zoet en pittig tegelijk. Subliem! Bij dit voorgerecht komen twee extra schotels: langoustines op smeuïge rendang en boterzachte inktvis in Surinaamse limoen. Voortreffelijk. De kundige sommelier Edgaras Razminas schenkt een prachtig harmoniërende Rheingauer riesling Prinz von Hessen, 2016 bij Oosterscheldekreeft, Nuenense asperges, kalfspastrami, rendang van asperges, yuzuvinaigrette, gemberbier-ijs, kingcrab en aspergelinten. En bij met vijfkruidenpoeder geparfumeerde tonijn – omringd door met auberginechutney gevulde puntpaprika, buikspek, tayerblad, phulauri (gefrituurde kikkererwtenballetjes) en jus pad thai – wordt een elegante Siciliaanse Cusumano Angimbé geschonken: zomer in het glas. Wonderschoon is het pre-dessert van aardbei met ganzenleverterrine en -poeder plus meringue van madagascar peper. Wat een power aan smaken, geuren en kleuren. Stuk voor stuk topgerechten. Tot slot een beeldschoon dessert van ‘kers’ gevuld met morellen waarbij sorbet van fernandez (Surinaamse frisdrank), yuzu en pastilles van kriekbier. Stijgt 3 plaatsen naar 6.
Meteen na binnenkomst brengt SVH Meesterkok Soenil Bahadoer ons in vervoering met een batterij aan bites die zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond verraden en vaak nog verrukkelijker zijn gemaakt met exotische smaakmakers uit aanverwante keukens. Zoals cassavekrokantjes met chaat masala of gambatoast met zalf van vadouvan. Overweldigende hapjes met verbluffende smaken, rijk en delicaat tegelijk, maar vooral ánders. Zoals de bonbon van witte chocolade met bataat, ras al hanout en chilischuim, de pani puri met pompoencrème en birambi, of het blokje eend met dhaal, kousenband en bosui. Bahadoer vervolgt met een van zijn signaturen: rendang, als stoof gebracht naast kimchi, ijs van gemberbier en blanke soja. De sommelier schenkt er een prachtige pinot gris (Jean Sipp, 2013) bij. Ook origineel is Cour-Cheverny (de Montcy, 2015) uit de Loire, van louter romorantin-druiven. Bij kabeljauw met oester, truffel, crème van topinamboer, ijs van gefermenteerde aardappel en Noilly Prat. Voor de hoofdgerechten schakelt de chef over naar de andere kant van zijn culinaire palet, de Frans-klassieke keuken. Kreeft met appel, curry en mangochutney is verfijnd van smaak. Het malse, zoetige vlees combineert uitstekend met de riesling grand cru (domaine Stephane Wantz, 2010). Applaus voor ree met geroosterde ui, gnocchi, snijbiet en gebakken artisjok in jus van groene peperbessen. Harmonieus samengaand met het glas Rheinhessische Pfannebecker (Dornfelder, 2005). Ook bij een ander bezoek gaat de keuken helemaal los: gebrande langoustine is hemels lekker, pieterman met nage van tomaat een grootse combinatie, en coquille met bereidingen van ui verrukkelijk. Dat gaat zo door tot en met het friszoete dessert van guave en mango. Voortreffelijk. Prijzig ook, maar je hebt dan wel een bijzondere culinaire avond beleefd. Deze topzaak stijgt verder naar de 9de plaats van de Lekker Top-100.

Kenmerken

Kenmerken van: De Lindehof

Cuisine
Internationaal

Reservering

Dieet

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken

Openingstijden
zondag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
maandag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
vrijdag (lunch) 12:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:30
zaterdag (diner) 18:30 - 21:30

Locatie
Beekstraat 1, Nuenen

+31402837336

info@restaurant-delindehof.nl

Brigade

Gerelateerd nieuws