Beluga loves you
Maastricht, LimburgAziatisch
Kenmerken
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
2024
Servais en Stephanie Tielman liggen met hun chique restaurant op een prachtige plek aan de oostelijke oever van de Maas. Op zondag kun je hier terecht voor een intieme lunchervaring in de 'Terra'-kelder waar op andere dagen dessert, koffie en thee worden genuttigd. Het aperitief wordt geserveerd in de 'Bosco'-ruimte...
2023
Dat Servais Tielman behalve een begenadigd kok ook een bevlogen ondernemer is, blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels een casual restaurant ‘Flavourz by Servais’ tegenover het centraal station in Maastricht heeft geopend, naast twee patisseriezaken waar tevens ijs verkocht in dezelfde stad. Onderwijl blijft de aantrekkingskracht van zijn...
2022
Na een zeer bewogen periode staat Beluga Loves You van Servais Tielman en Stephanie Tielman-Korach weer als een huis. En hoe! Het restaurant heeft een ware gedaanteverwisseling ondergaan en is verdeeld in drie belevingsruimtes. Bosco (bos) is de ontvangstruimte. Hout vormt de boventoon in dit interieur waar het aperitief genuttigd...
2021
Vorig jaar nieuw in deze gids. Servais en Stephanie Tielman namen in september 2019 de zaak over van Hans van Wolde en Servais maakte onmiddellijk indruk met zijn elegante en klassieke kookstijl. Een onverkwikkelijk defect, dat resulteerde in enorme waterschade, gooide roet in het eten en het restaurant moest tijdelijk...
2020
Servais en Stephanie Tielman, afkomstig van Cucina del Mondo in Heerlen, zijn sinds 1 september 2019 de nieuwe eigenaren van Beluga Loves You. Servais treedt daarmee in de voetsporen van zijn vroegere leermeester Hans van Wolde. ‘Pure smaken en het samen doen’ zijn de thema’s die Beluga een eigen identiteit...
2019
Vanuit de intieme lounge van Beluga – dat over anderhalf jaar een dependance krijgt buiten Maastricht – betreden we met gastvrouw Daniëlle de Boer de 'dome' van SVH Meesterkok Hans van Wolde. Toegankelijke producten worden hier haast magisch toegepast. De porties zijn gul, de glazen worden nauwlettend ingeschonken. Chef-kok Wai-Tou...
2018
SVH Meesterkok Hans van Wolde die talent en gedrevenheid koppelt aan een onbelemmerde durf, serveert nog steeds de warme parmezaancrème met tomaat, onder een krokantje dat met een ferme tik moet worden stukgeslagen. Leuk en lekker, maar een nieuwe spannende signature dish zou na al die jaren niet misstaan. Desondanks...
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 20:15 |
Donderdag: | (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 20:15 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 20:15 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 20:15 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner