212
Amsterdam, Noord-HollandInternationaal
Restaurant 212 in Amsterdam biedt een exclusieve culinaire ervaring met maximaal zestien couverts en een open keuken waar chefs Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge meesterwerken creëren. Het menu bevat seizoensgebonden gerechten met een creatieve twist, zoals langoustine in eendenvet en bread-and-butterpudding met gerookt vanille-ijs. Het stijlvolle interieur, zicht op de keuken en bijzondere wijnkaart maken dit een uniek adres. 212 staat bekend om zijn verfijning, vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit. Een topbestemming voor fijnproevers in hartje Amsterdam.
Kenmerken
- Chef's table
- Online reserveren
Aangesloten bij
- Les Patrons Cuisiniers
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
Het kost wat om aan te mogen schuiven bij restaurant 212 in hartje centrum Amsterdam, want alleen al de aanbetaling per persoon is fors. Maar dat schijnt de gasten niet te deren: het is hier altijd volbezet. Heeft ook een beetje met het aantal couverts te maken; 212 telt maximaal...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
Restaurant 212 (genoemd naar het huisnummer aan de Amstel) van Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge is terug van weggeweest na een akelige brand in 2022. Het restaurant heeft een complete renovatie ondergaan. De eetbar is verdwenen, de barkrukken hebben plaatsgemaakt voor luxueuze halfronde banken, vier voor twee personen en...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
In januari 2018 openen chef-duo Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in Amsterdam aan de Amstel (huisnummer 212) hun moderne en intieme restaurant 212. Vanaf dag één vallen lovende recensies hen ten deel. In de laatste editie (2022) van deze gids wordt 212 tot beste restaurant van de provincie bestempeld,...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Alles deugt aan dit hoofdstedelijke kosmopolitische restaurant. De meeste plekken zijn aan de houten bar rondom de open keuken, zodat gasten vanaf hun comfortabele grijze leren stoelen zicht hebben op de handelingen van de chefs. Het plafond is van hout, en is opgebouwd uit een soort omgekeerde piramides. Eigenaren Richard...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Vorig jaar waren we al enthousiast over de gastronomische kwaliteit die chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot aan hun bar serveren. Dit jaar is dat niet minder geworden. Wat wordt hier fabelachtig goed gekookt! 212, genoemd naar het huisnummer van hun intieme restaurant aan de Amstel, heeft geen tafels....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Superkoks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlieten Bord’Eau en begonnen tegenover de Stopera hun eigen zaak, simpelweg vernoemd naar het huisnummer. Daar is het nu dringen geblazen want de keukenprestaties zijn fenomenaal. Er is geen tafelsetting meer, je eet aan een hoge centrale bar rondom de keuken. Geweldige amuses...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlieten restaurant Bord’Eau in Amsterdam en openden in januari 2018 in dezelfde stad 212. De keuken staat hier letterlijk centraal. Er kunnen maximaal 24 gasten aan de bar rond de keuken plaatsnemen en dat genereert een geweldige interactie. Elke zitplaats heeft een eigen...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Lunch: vanaf12:00 |
Dinsdag: | Diner: 18:30 - 23:00 |
Woensdag: | Diner: 18:30 - 23:00 |
Donderdag: | Diner: 18:30 - 23:00 |
Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 16:00 Diner: 18:30 - 23:00 |
Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 16:00 Diner: 18:30 - 23:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Maaltijd:
- Lunch
- Diner
Locatie
1017 AA, Amsterdam