Restaurant Amarone
Rotterdam, Zuid-HollandAziatisch
Kenmerken
- Open keuken
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Jeunes Restaurateurs
Waarderingen
- Michelin
2024
Gelegen aan de populaire, drukke winkelstraat de Meent in Rotterdam. De hectiek van de stad laat je volledig achter je bij binnenkomst. Het interieur is rustgevend en sereen, met zorgvuldig linnengedekte tafels, comfortabel zittende kimono-chairs, Japans fotowerk aan de wand en boven de bar prachtige verlichting in origamivorm. Jan van...
2023
Dit aangename en stralend vernieuwde restaurant van chef-kok Jan van Dobben en zijn echtgenote, gastvrouw-sommelier Yoshiko Takayama, heeft na vier jaar zijn draai gevonden. Aan de drukke Meent in het hart van de Maasstad is het een oase van rust en stijl en de uitstekende keuken voegt daar culinaire elegantie...
2022
Jan van Dobben, die het vak leerde in Franse sterrenzaken, en zijn echtgenote Yoshiko Takayama – die sommelier was bij topzaak L’Arnsbourg in de Elzas (waar zij elkaar leerden kennen) en bij &Moshik in Amsterdam – zijn nu al drie jaar de patrons van deze na een verwoestende brand prachtig...
2021
Nadat een akelige brand restaurant Amarone in augustus 2019 trof, staat het bedrijf inmiddels weer fier overeind. De inrichting is vernieuwd: luxe met grijze stof beklede ‘kimonochairs’, fraai met linnen gedekte ronde tafels, een mooie open haard, het op Japan geïnspireerde kunstwerk van fotograaf Casper Faassen, lampen boven de bar...
2020
De ontvangst in deze mooie zaak geeft meteen een gevoel van gastvrijheid. De nieuwe tafels en fauteuils staan strak in het gelid, met geslepen spiegels erboven, wachtend op de gasten die vanavond verwend willen worden door patron-cuisinier Jan en Yoshiko van Dobben en hun brigades. De sfeer is luxe met...
2019
Voormalig patron-cuisinier Gert Blom heeft zich deels teruggetrokken en de keukenactiviteiten overgedaan aan zijn voormalige souschef Jan van Dobben, die al eerder zijn compagnon was geworden. Jan leerde het vak in Franse sterrenzaken, kookt al zes jaar in Amarone en zijn echtgenote Yoshiko Takayama assisteert sommelier Shannon Hofman. Zij willen...
2018
Patron-cuisinier Gert Blom droeg een deel van zijn verantwoordelijkheid over aan keukenchef Jan van Dobben, die nu mede-eigenaar is van de zaak, maar de vruchten van de samenwerking lijken nog niet geplukt. Gebleven zijn de chique uitstraling tussen de panden in de hippe winkelstraat alsmede de prachtige spiegelwand, maar we...
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:00 - 20:30 |
Dinsdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:00 - 20:15 |
Woensdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:00 - 20:15 |
Donderdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:00 - 20:15 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:00 - 20:15 |
Zaterdag: | (diner) 18:00 - 20:15 |
Meer info
Cuisine:
- Aziatisch
- Frans
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner