Patron-cuisinier Hans van Wolde heeft grote plannen buiten Maastricht, maar voorlopig is zijn supermoderne en haast magische zaak aan de Maas nog steeds een toevluchtsoord voor smulpapen. De porties zijn ruim, de glazen worden gul ingeschonken, de bediening is top.

Adres
Plein 1992 12, Maastricht Kaart
Contact
0433213364 Bellen Zie website
Enkele kenmerken

Recensie
Vanuit de intieme lounge van Beluga – dat over anderhalf jaar een dependance krijgt buiten Maastricht – betreden we met gastvrouw Daniëlle de Boer de 'dome' van SVH Meesterkok Hans...
SVH Meesterkok Hans van Wolde die talent en gedrevenheid koppelt aan een onbelemmerde durf, serveert nog steeds de warme parmezaancrème met tomaat, onder een krokantje dat met een ferme tik moet worden stukgeslagen. Leuk en lekker, maar een nieuwe spannende signature dish zou na al die jaren niet misstaan. Desondanks blijft het nog steeds fijn binnenkomen in deze moderne, kosmopolitische zaak met halfronde lederen banken en gerieflijke fauteuils aan royale houten tafels met stoffen placemats en linnen servetten. Hoewel de akoestiek en de achtergrondmuziek elkaar niet echt verdragen. Het eten is nog steeds verrukkelijk. Bijvoorbeeld beeldschoon opgediende hamachitartaar in ijsbergslablad met radijs, granaatappelpitjes en een dressing van bleekselderij. Fris, zachtzuur, mooie texturen, hoog op smaak. Of, opnieuw, hamachi onder schubben van avocado, pompoenpuree en krokante kaviaar, waarbij frisse chenin blanc Blaashoek 2016 wordt geschonken. Zuur, zilt, delicaat; verrukkelijk. Even mooi: een bordje al dente gekookte tabouleh waarin sappige stukjes kreeft, overgoten met romige en aromatische currysaus. Of ganzenlever met kokos, appel en pistachekruim en een glas grauburgunder Martinshof 2015. Mooie hoofdgerechten ook van rogvleugel en van tarbot. De eerste met een spinaziecrème waarin een bittertje te proeven valt, aardappeltjes, perfect gegaarde asperge, ijzerkruid, kappertjes en olijf. Bij een ferme Australische chardonnay (One Chain, 2015): mooie keuze van sommelier Matthijs Vranken. En de perfect gebakken tarbot met een uitgekiend garnituur van morieljes, witlof en walnoot. Bij fluweelzachte Columbia Crest chardonnay Grand Estates 2014. Maar de dessertcocktail van aardbeitjes met ijs is te overdadig: machtig en niet bepaald vindingrijk. Beluga zakt door ingrijpende verschuivingen aan de top naar de 10de plaats.

Kenmerken

Kenmerken van: Beluga loves you

Cuisine

Reservering

Dieet

Maaltijden

Kenmerken

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag Gesloten
dinsdag (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 21:00
woensdag (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 21:00
donderdag (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 21:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 21:00
zaterdag (lunch) 12:00 - 13:15 (diner) 18:30 - 21:00

Locatie
Plein 1992 12, Maastricht

0433213364

info@belugalovesyou.com

Gerelateerd nieuws

Restaurants in de buurt