/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/kkAu7exjk3k7qRz4c66WIhsRiGjp4DCkQzjVVpub.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/tA4tcNcwtfpOGMZSDEIbrIvJQ5H75LdQxFkrrPV5.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/XyaRSGQH3yX2EjzAOoLckx1Da0CztDoxlIoBCvBk.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/oOBIZmd6dEQpSuuquI3PLlWKKyvjxXuBV8eBMvAQ.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/11/tCixjZCBTyAG1cnyo9mUYrol5yOfL4X7VfOcMgqY.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/kkAu7exjk3k7qRz4c66WIhsRiGjp4DCkQzjVVpub.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/tA4tcNcwtfpOGMZSDEIbrIvJQ5H75LdQxFkrrPV5.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/XyaRSGQH3yX2EjzAOoLckx1Da0CztDoxlIoBCvBk.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/08/oOBIZmd6dEQpSuuquI3PLlWKKyvjxXuBV8eBMvAQ.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/11/tCixjZCBTyAG1cnyo9mUYrol5yOfL4X7VfOcMgqY.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/11/sNg4lLICVviD8LrneHkYiduGCNWH9bkHEXdZouD7.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/11/f2D7TPFqrrfM6QQIT00JkhYPDUbQzkKkmDoZV8Hd.jpg)
/beheer.lekker.nl/source/lekker/beheer/restaurant_fotos/2024/11/jVAQGNSMmMDIkVTLmJt24N87Fcie80M6cEc7isxo.jpg)
De Kromme Watergang
Hoofdplaat, ZeelandFrans
In het Zeeuwse Hoofdplaat kookt chef Tom Vinke op indrukwekkend niveau met producten van eigen bodem. Groenten, kruiden en fruit komen uit de eigen tuin, melk en yoghurt van de boer om de hoek en vis uit de nabije wateren. De keuken is verfijnd, zuiver en vol van smaak, met gerechten die natuur en terroir weerspiegelen. Alles straalt vakmanschap en precisie uit, van de dashi-amuse met wakame tot de perfect gegaarde tarbot met saus van kop en graten. De bediening onder leiding van sommelier Jesse Huigh is professioneel en betrokken. Pure klasse aan de Westerschelde.
Kenmerken
- Vergaderruimte
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Serre
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin ster
Reviews
2026
De tijd lijkt een beetje stil te hebben gestaan in het Zeeuwse Hoofdplaat waar De Kromme Watergang is gevestigd. Liggend aan de Westerschelde en nog geen duizend inwoners tellend. Van deze locatie wordt door chef Tom Vinke dankbaar gebruik gemaakt, want hier zijn de Zeeuwse producten talrijk. Behalve groenten, fruit...
Benieuwd naar de hele recensie?
2025
In het Zeeuwse Hoofdplaat voert De Kromme Watergang al jaren een zeer stabiele gastronomische keuken. Met ingrediënten uit eigen moestuin, kruidentuin en bijenkast. En van boeren uit de buurt die het restaurant voorzien van lekkere Zeeuwse klei-aardappels en verse melk die in emmertjes wordt gehaald om er romig yoghurtijs van...
Benieuwd naar de hele recensie?
2024
SVH Meesterkok Edwin en gastvrouw Blanche Vinke staan al ruim dertig jaar garant voor een gastronomische beleving in hun charmante restaurant De Kromme Watergang. Inmiddels is zoon Tom aan het team toegevoegd en wordt de creativiteit alleen nog maar intenser. Creatief, eigenzinnig en nuchter zijn sleutelwoorden net als duurzaam ondernemen...
Benieuwd naar de hele recensie?
2023
De Kromme Watergang, het charmante restaurant van gastvrouw Blanche en SVH Meesterkok Edwin Vinke, is gevestigd in de voormalige school van Hoofdplaat. Op het platteland, omringd door kleine huisjes en een ‘zilte hof’ voor de deur waar kruiden en groenten voor het restaurant geteeld worden. De inrichting is klassiek modern,...
Benieuwd naar de hele recensie?
2022
Koken met kunst is het nieuwe concept van SVH Meesterkok Edwin Vinke en zijn team. Regelmatig worden kunstenaars uitgenodigd om borden te beschilderen met eten of wat met eten te maken heeft. Daar kookt Edwin een passend gerecht bij. Eerst worden de borden naar tafel gereden om de gasten te...
Benieuwd naar de hele recensie?
2021
Al decennialang een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels heeft het restaurant, naar creatieve inbreng van Blanche Vinke, een gedaanteverwisseling ondergaan, en hoe! Het design vertegenwoordigt de natuur en het zilte landschap en dat vertaalt zich in prachtige rustgevende ton-sur-tontinten op de muren en plafonds, lichte vloeren, robuust houten...
Benieuwd naar de hele recensie?
2020
Ambiance, stijl en een weldadige rust zijn de sleutelwoorden die deze inmiddels volledig vernieuwde zaak al decennialang kenmerken. Zandkleuren bepalen nu de sfeer, de vloeren zijn lichter gemaakt, het wijndepot heeft doorkijk gekregen en foto’s van Wout Kole wijzen je meer dan ooit op de pijlers van dit eethuis: zeevruchten....
Benieuwd naar de hele recensie?
2019
Eten in dit gelauwerde restaurant van SVH Meesterkok Edwin en Blanche Vinke is een avontuur met uitsluitend hoogtepunten. Elke hap is raak en dat geldt ook voor elke slok wijn. Patron-cuisinier Vinke staat met zijn twee rechterhanden, zijn zoon Tom en de nieuwe Zeeuwse aanwinst Wouter Kik, te swingen in...
Benieuwd naar de hele recensie?
2018
We zien overwegend Belgen tijdens ons bezoek aan deze uitstekende zaak van Edwin en Blanche Vinke en dat is doorgaans een goed teken. Naast een eenzame Hollandse culi-op-doortocht voor wie het ritje naar deze uithoek in het Zeeuws-Vlaamse niemandsland geen enkele belemmering vormt. Terwijl we smullen van tapiocachips met pindazalf...
Benieuwd naar de hele recensie?
Openingstijden
| Zondag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
| Maandag: | Gesloten |
| Dinsdag: | Gesloten |
| Woensdag: | Gesloten |
| Donderdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
| Vrijdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
| Zaterdag: | Lunch: 12:00 - 14:00 Diner: 19:00 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Frans
- Internationaal
- Vis
Diëet:
- Vegetarisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner



