Fred Mustert, blijft kalm én bevlogen koken: samen met zijn souschef Nicolas Belot zorgt hij voor zowel verrukkelijke als beeldschone gerechten. De absolute top van Rotterdam, zit tegenwoordig in de plint van de Terraced Tower. Met een internationale ambiance en zicht op de Willemsbrug.

Adres
Boompjes 41, 3011 XB Rotterdam Kaart
Contact
0102120110 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, open keuken, rolstoelvriendelijk

Recensie
Het wandbedekkende kunstobject van leder met bladgoud is een regelrechte blikvanger. Maar dat niet alleen. De restyling tijdens het tienjarig jubileum een paar jaar terug heeft meer noviteiten, zoals een opvallend lichtobject aan het plafond, een geklimatiseerde winedome en prachtige stoffen wandbekleding. Het resultaat is een stijlvol interieur met een elegante uitstraling. Dat kenmerkt ook de gasten die komen genieten van het culinaire vakmanschap van patron-cuisinier Fred Mustert. Zijn kookstijl is klassiek Frans met een eigentijdse invulling. Zalfjes, moesjes of poeder vind je niet op je bord. Wel ongelooflijk mooie schotels met hoogwaardige ingrediënten, die stuk voor stuk het vakmanschap van de maestro benadrukken. Signature dish van Mustert is het gebruik van zuren die een onmiskenbare eigenheid aan de gerechten geven. We proeven malse kingcrab met avocado, een zachtzure kruidenvinaigrette afgetopt met een flinke dot kaviaar Oscietra. Beeldschoon van opmaak en in opperste smaakbalans. Net als de perfect bereide moot tarbot van het hoofdgerecht waaromheen met kalfsfarce gevulde morieljes en structuren van topinamboer, als zalfachtige puree en een flinterdunne krokant van de schil. We drinken er een verfijnde biodynamische Duitse Pfalz spätburgunder van Christmann bij. Goddelijk. De befaamde kaaswagen van fromager Sven van Leeuwen moeten we aan ons voorbij laten gaan want de gerechten worden gul opgediend. We besluiten de lunch met een stevige espresso en knisperende warme madeleines. De bediening is vlot en heeft een aangename Rotterdamse nuchterheid. Maar vergis je niet: alles wordt feilloos in de gaten gehouden en het ontbreekt je als gast aan niets. Dat hier een stevig prijskaartje aan hangt is niet vreemd. Maar alle waar naar zijn geld. Vanaf december 2022 wordt het avontuur van Restaurant Fred voortgezet op een andere locatie. Houd www.restaurantfred.nl in de gaten voor meer info. Stijgt een plaatsje naar nummer 9.
De creatieve kookstijl van Fred Mustert blijft ontzag inboezemen. Wat hij het vlot opererende personeel laat opdienen is opnieuw van uitzonderlijk hoog niveau. Het begint al bij de amuse van rauwe ossenhaas. Het eersteklas vlees fijn gesneden, glad gedraaid, geraffineerd met piccalilly en zoetzure ui en afgewerkt met crème van milde mosterd en sesamkletskop. Fris, zoet, zuur en pittig: ogenschijnlijke eenvoud, ongekend delicieus. We starten het menu met rauwe coquilles. Dunne plakjes verschijnen in saus van noilly prat, haringkaviaar en basilicumolie. Erop blokjes zilte hamachi, appel en avocado. Mooie schotel. En verorberd in die nog altijd eigentijdse ruimte aan de Honingerdijk – met het opvallende chocoladebruine spanplafond met spotjes en neon ‘handtekening’, de gestoffeerde pilaren en speelse kunst, de glaswanden en doorkijk naar de keuken en de comfortabele staalgrijze kuipstoelen aan de grote, ronde tafels met linnen. Eveneens onveranderd is de zwarte brigade onder aanvoering van de uitstekende maître-sommelier Joey Lange, in de rug gedekt door het goedgebekte en vooral vakbekwame duo Sven van Leeuwen (fromager) en Axel Rosier (restaurantmanager). En, goddank nog op de kaart: Musterts signatuurschotel met langoustines. Twee knoeperds, kort gegrild en met ‘bite’ doorgegeven op een milde vinaigrette van kerrie, meloen, komkommer en kokosschuim. Verrukkelijk! Lange schenkt daar geweldige Nieuw-Zeelandse chardonnay bij (Man o’ War): vol, rond en met getoast hout. En krachtig genoeg om ook de gekozen tarbot te ondersteunen. Gegrild, vers, à point en op smaak. Bij een aards garnituur van ingelegde truffel, cantharel en knolselder. Tot slot een geweldig gerecht van kers, crème suisse, yoghurt en gember. Fred is top!
Patron-cuisinier Fred Mustert, geboren in Gouda, is gek op de stad Rotterdam, die hij een no nonsense werkstad noemt. Meer dan tien jaar inmiddels al, voert hij aan de Honingerdijk...
Na jaren van smaakverkenning, ambachtelijke verfijning en innovatie heeft de keuken van Fred Mustert het punt van onkreukbaarheid bereikt, van volmaakte elegantie. En hij gaat dóór, er komt nog geen...
Het restaurant is volledig gerestyled door Jeroen Smeele, de kleurstelling is rustgevend en elegant, de klimaatbeheersing optimaal. Er is ook geen of nauwelijks muziek: het enige geluid is het zachte...
Standvastigheid met weinig schommelingen staat garant voor kwaliteit: dat heeft patron-cuisinier Fred Mustert met zijn keukenbrigade goed onder controle. In vergelijking met vorige jaren is er niet veel veranderd, en...

Kenmerken

Kenmerken van: Fred Mustert

Cuisine
Frans

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Chef’s table, open keuken, rolstoelvriendelijk

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 19:30
dinsdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 19:30
woensdag Gesloten
donderdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 19:30
vrijdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 19:30
zaterdag (diner) 18:30 - 19:30

Locatie
Boompjes 41, 3011 XB Rotterdam

0102120110

[email protected]

Brigade

Gerelateerd nieuws