De naamgever van dit prachtig gerestylde restaurant, Fred Mustert, blijft kalm én bevlogen koken: samen met zijn keukenchef Nicolas Belot zorgt hij voor zowel verrukkelijke als beeldschone gerechten. De absolute top van Rotterdam, in een elegante ambiance.

Adres
Honingerdijk 263, 3063 AM Rotterdam Kaart
Contact
0102120110 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, open keuken, rolstoelvriendelijk

Recensie
De creatieve kookstijl van Fred Mustert blijft ontzag inboezemen. Wat hij het vlot opererende personeel laat opdienen is opnieuw van uitzonderlijk hoog niveau. Het begint al bij de amuse van rauwe ossenhaas. Het eersteklas vlees fijn gesneden, glad gedraaid, geraffineerd met piccalilly en zoetzure ui en afgewerkt met crème van milde mosterd en sesamkletskop. Fris, zoet, zuur en pittig: ogenschijnlijke eenvoud, ongekend delicieus. We starten het menu met rauwe coquilles. Dunne plakjes verschijnen in saus van noilly prat, haringkaviaar en basilicumolie. Erop blokjes zilte hamachi, appel en avocado. Mooie schotel. En verorberd in die nog altijd eigentijdse ruimte aan de Honingerdijk – met het opvallende chocoladebruine spanplafond met spotjes en neon ‘handtekening’, de gestoffeerde pilaren en speelse kunst, de glaswanden en doorkijk naar de keuken en de comfortabele staalgrijze kuipstoelen aan de grote, ronde tafels met linnen. Eveneens onveranderd is de zwarte brigade onder aanvoering van de uitstekende maître-sommelier Joey Lange, in de rug gedekt door het goedgebekte en vooral vakbekwame duo Sven van Leeuwen (fromager) en Axel Rosier (restaurantmanager). En, goddank nog op de kaart: Musterts signatuurschotel met langoustines. Twee knoeperds, kort gegrild en met ‘bite’ doorgegeven op een milde vinaigrette van kerrie, meloen, komkommer en kokosschuim. Verrukkelijk! Lange schenkt daar geweldige Nieuw-Zeelandse chardonnay bij (Man o’ War): vol, rond en met getoast hout. En krachtig genoeg om ook de gekozen tarbot te ondersteunen. Gegrild, vers, à point en op smaak. Bij een aards garnituur van ingelegde truffel, cantharel en knolselder. Tot slot een geweldig gerecht van kers, crème suisse, yoghurt en gember. Fred is top!
Patron-cuisinier Fred Mustert, geboren in Gouda, is gek op de stad Rotterdam, die hij een no nonsense werkstad noemt. Meer dan tien jaar inmiddels al, voert hij aan de Honingerdijk...
Na jaren van smaakverkenning, ambachtelijke verfijning en innovatie heeft de keuken van Fred Mustert het punt van onkreukbaarheid bereikt, van volmaakte elegantie. En hij gaat dóór, er komt nog geen...
Het restaurant is volledig gerestyled door Jeroen Smeele, de kleurstelling is rustgevend en elegant, de klimaatbeheersing optimaal. Er is ook geen of nauwelijks muziek: het enige geluid is het zachte...
Standvastigheid met weinig schommelingen staat garant voor kwaliteit: dat heeft patron-cuisinier Fred Mustert met zijn keukenbrigade goed onder controle. In vergelijking met vorige jaren is er niet veel veranderd, en...

Kenmerken

Kenmerken van: Fred

Cuisine
Frans

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Veganistische opties, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Chef’s table, open keuken, rolstoelvriendelijk

Openingstijden
zondag Gesloten
maandag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:00
dinsdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:00
woensdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:00
donderdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 13:30 (diner) 18:30 - 21:00
zaterdag (diner) 18:30 - 21:00

Locatie
Honingerdijk 263, 3063 AM Rotterdam

0102120110

[email protected]

Brigade

Gerelateerd nieuws