Puur Spaans eten met Monika Linton

Zoals Don Quichotte vocht tegen de windmolens, moest Monika Linton zich tegen heel wat scepsis wapenen bij het opzetten van haar kookboek Brindisa, het pure eten van Spanje.

Auteur Monika Linton
Prijs €34,99
Redactie Lekker
Samenvatting

Linton had een lange weg te gaan, maar dat zie je af aan dit lijvige standaardwerk. Ze startte hiermee voordat Spanje lid was van de EU, en het Spaanse voedsel niet de allure had die het nu heeft. Hipster tapasrestaurantjes waren niet te vinden in Amsterdam-West. Niet verwonderlijk dat het boek een heel persoonlijke feel heeft, alle gerechten zijn verbonden met gebeurtenissen uit Linton’s leven, met haar familie, in tragedie en geluk.

De hoofdstukindeling is klassiek, dus van Desayuno y Meriendas (ontbijt en vieruurtjes) via Tapas y Raciones (kleine hapjes) naar Platos Principales (hoofdgerechten) en Postre (desserts). Ook het na-dessert is aanwezig in het hoofdstuk Queso (kaas). De recepten zijn wisselend in moeilijkheidsgraad, maar het merendeel is goed te doen thuis. Dit is echter typisch een boek om heerlijk de hele zondag de keuken voor in te duiken. Van de kruidige ensaladas, en de sopas calientas (proef de Gomeraanse waterkerssoep met aardappel!) en de verrassende empanadas (probeer de pastei met wilde paddestoelen!) tot aan de zomerse helados (het saffraanijs!). Dit alles vormgegeven in een kleurig boek met smaakvolle styling. Prachtig en onmisbaar!


Kenmerken

Kenmerken van: Puur Spaans eten met Monika Linton

Titel
Puur Spaans eten met Monika Linton

ISBN
9789059567658

Prijs
34,99

Auteur
Monika Linton

Uitgeverij
Fontaine Uitgevers