De keuken van de Basiliek De Nordic cuisine kookstijl bij Basiliek is fris. “We maken veel gebruik van zuren, groenten en kruiden uit de natuur.” Van Dijk gaat zelf de natuur in om kruiden te plukken. “Deze kruiden worden onder meer gebruikt om azijn en oliën met een smaakje van te maken. Verder zijn er genoeg jonge dennentopjes, vlierbloesem en kamille te vinden. In de haven zit heel veel rivierkreeft. Ik kook met ingrediënten uit de buurt.” Er is keus uit 5, 6 of 7-gangen à la carte, met gerechten volgens de Nordic cuisine. “We willen iets meer terug naar de basis, maar wel met producten op het bord die veel aandacht hebben gekregen. We serveren veel groenten, maar ook vlees en vis. En we maken gebruik van veel kruiden en ingrediënten met frisse smaken, die licht verteerbaar zijn. Maar we gaan voor iets meer eenvoud dan voorheen.”

Adres
Vischmarkt 57-L, 3841 BE Harderwijk Kaart
Contact
0341 415 290 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Chef’s table, honden toegestaan, open keuken, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, valet parking, vergaderzaal

Recensie
Keukenchef en Harderwijker in hart en nieren Yornie van Dijk heeft restaurant Basiliek overgenomen van Rik en Tabitha Jansma en wil graag zijn culinaire ambities verder ontwikkelen op dit mooie...
Patron-cuisinier Rik Jansma en zijn partner, gastvrouw-sommelier Tabitha, voeren hun fijne zaak in het voormalige klooster aan De Vischmarkt in Harderwijk. De inrichting van het monumentale pand is chique, modern...
Patron-cuisinier Rik en gastvrouw-sommelier Tabitha Jansma voeren sinds 2006 het bewind over hun Basiliek. Gelegen aan de rand van de Vischmarkt en gevestigd in een voormalig Agnietenklooster. Een geweldige plek...
Aan de rand van de mooie Vischmarkt in Harderwijk is, in een voormalig Agnietenklooster, dit restaurant van patron-cuisinier Rik Jansma en gastvrouw/echtgenoot Tabitha Jansma gevestigd. Een geweldige zaak op een...
Aan de pittoreske Vischmarkt in het eeuwenoude stadshart van deze voormalige Zuiderzeestad bevindt zich dit mooie restaurant van patron-cuisinier Rik Jansma. Het maakte ooit onderdeel uit van een klooster, hoewel...
De gastvrije benadering van patronne Tabitha Jansma is weldadig professioneel. De lichte ruimte van dit voormalige klooster op het pittoreske stadsplein is sfeervol en strak ingericht, met keurig gedekte tafels....

Kenmerken

Kenmerken van: Basiliek

Cuisine
Internationaal, Nederlands, Scandinavisch

Reservering
Online reserveren, Reserveren via email

Dieet
Vegetarisch, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Chef’s table, honden toegestaan, open keuken, private dining, rolstoelvriendelijk, terras, valet parking, vergaderzaal

Openingstijden
zondag (lunch) 13:00 - 17:30
maandag (diner) 18:30 - 21:00
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag (diner) 18:30 - 21:00
vrijdag (diner) 18:30 - 21:00
zaterdag (lunch) 13:00 - 14:00 (diner) 18:30 - 21:00

Locatie
Vischmarkt 57-L, 3841 BE Harderwijk

0341 415 290

[email protected]

Brigade

Gerelateerd nieuws