Basiliek
Harderwijk, GelderlandInternationaal
In een voormalige kapel biedt Basiliek een verfijnde culinaire ervaring met een Nordic-invloed. Chef Yornie van Dijk presenteert unieke gerechten zoals forel met beurre blanc van karnemelk en een trio van lam. De combinatie van innovatieve smaken en het serene interieur maken Basiliek een ongeëvenaarde plek voor een pure culinaire reis.
Kenmerken
- Chef's table
- Vergaderruimte
- Open keuken
- Privé diner
- Terras
- Online reserveren
- Reserveren per email
Aangesloten bij
- Jeunes Restaurateurs
Waarderingen
- Michelin
Reviews
2025
In de voormalige Agnietenkapel zijn de klassieke boogramen behouden, het glas in lood gemoderniseerd en is het fris Scandinavisch ingericht. Geen menukaart vanavond; bij reservering hebben we onze voorkeur aangegeven: het Basiliek-menu, altijd spannend, maar bij de amuses zijn we al overtuigd. Komkommer, tomatillo, ijs van verveine, kombucha en snijbonen...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2024
In 2022 heeft de Harderwijkse Yornie van Dijk restaurant Basiliek aan het culinaire plein de Vischmarkt overgenomen en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Jong en ambitieus als hij is heeft hij al een indrukwekkend cv want na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie deed hij ervaring op bij...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2023
Keukenchef en Harderwijker in hart en nieren Yornie van Dijk heeft restaurant Basiliek overgenomen van Rik en Tabitha Jansma en wil graag zijn culinaire ambities verder ontwikkelen op dit mooie plekje aan de historische Vischmarkt. En met eerdere werkervaringen bij onder andere Parc Broekhuizen, ’t Nonnetje en de Librije is...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2022
Patron-cuisinier Rik Jansma en zijn partner, gastvrouw-sommelier Tabitha, voeren hun fijne zaak in het voormalige klooster aan De Vischmarkt in Harderwijk. De inrichting van het monumentale pand is chique, modern en eigentijds met linnen gedekte tafels en op de achtergrond trendy loungemuziek. We hebben zicht op de open keuken waar...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2021
Patron-cuisinier Rik en gastvrouw-sommelier Tabitha Jansma voeren sinds 2006 het bewind over hun Basiliek. Gelegen aan de rand van de Vischmarkt en gevestigd in een voormalig Agnietenklooster. Een geweldige plek – prachtige glas-in-loodramen – sfeervol ingericht met smetteloos servies op zorgvuldig met linnen gedekte tafels. De eetzaal is geschikt voor...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2020
Aan de rand van de mooie Vischmarkt in Harderwijk is, in een voormalig Agnietenklooster, dit restaurant van patron-cuisinier Rik Jansma en gastvrouw/echtgenoot Tabitha Jansma gevestigd. Een geweldige zaak op een historische én gastronomische plek met metselwerk muren, uitnodigende tafels, een indrukwekkende wijnkaart en een open keuken. De menukaart toont veel...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2019
Aan de pittoreske Vischmarkt in het eeuwenoude stadshart van deze voormalige Zuiderzeestad bevindt zich dit mooie restaurant van patron-cuisinier Rik Jansma. Het maakte ooit onderdeel uit van een klooster, hoewel de restauratievormgever zich nu enigszins door Japan heeft laten beïnvloeden. Een lage scheidingswand en niveauverschil verdelen het intieme restaurant in...
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
2018
De gastvrije benadering van patronne Tabitha Jansma is weldadig professioneel. De lichte ruimte van dit voormalige klooster op het pittoreske stadsplein is sfeervol en strak ingericht, met keurig gedekte tafels. Echtgenoot en patron-cuisinier Rik Jansma is trots op zijn recent verbouwde keuken en komt zelf aan tafel het menu toelichten....
Benieuwd naar de hele recensie?
Onze recensies zijn alleen te lezen voor leden.
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Lunch: 13:00 - 17:30 |
Maandag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | Gesloten |
Donderdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Vrijdag: | Diner: 18:30 - 21:00 |
Zaterdag: | Lunch: 13:00 - 14:00 Diner: 18:30 - 21:00 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner